De Heer Philippe Vander Putten heeft beslist de leiding van Brussels Airlines te verlaten

In onderling akkoord tussen de betrokken partijen, heeft de Heer Philippe Vander Putten beslist de leiding van Brussels Airlines te verlaten. De Raad van Bestuur benoemt de Heren Michel Meyfroidt en Bernard Gustin als Afgevaardigd Bestuurders.

De Heer Philippe Vander Putten, CEO en afgevaardigd bestuurder van Brussels Airlines, heeft beslist om zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding van het bedrijf. Dit omwille van meningsverschillen inzake de taakverdeling aan de top van het bedrijf. De Raad van Bestuur dankt de Heer Philippe Vander Putten voor het gepresteerde werk sinds zijn aantreden, onder andere de lancering van Brussels Airlines, de introductie van de nieuwe concepten b.flex / b.light in Europa en de fusie tussen de twee operationele maatschappijen.

De Raad van Bestuur heeft twee Afgevaardigd Bestuurders benoemd,  met name de Heren Michel Meyfroidt, huidige bestuurder en CFO van Brussels Airlines, en Bernard Gustin, op dit ogenblik Senior Partner bij het consultingbureau Arthur D.Little.

De Heer Bernard Gustin begeleidt, als consultant, Brussels Airlines al sinds eind 2001.  Hij speelde een sleutelrol in de ontwikkeling en implementatie van het business plan dat aan de basis lag van de start van SN Brussels Airlines.  Hij begeleidde bovendien SNBA en Virgin bij hun fusieproces.  De Heer Bernard Gustin is lid van het Bureau van SN Airholding en assisteert het management van Brussels Airlines op regelmatige basis.

De heer Bernard Gustin zal voornamelijk belast worden met het toezicht op de domeinen die verband houden met de strategie, de commerciële aanpak, het netwerk, de communicatie en het IT gebeuren. De Heer Michel Meyfroidt zal voornamelijk belast worden met het toezicht op de operaties, de financiën,  de administratie en Human Resources.

Het dagelijks bestuur van het bedrijf wordt toevertrouwd aan het Management Committee dat bestaat uit de twee afgevaardigde bestuurders en de belangrijkste operationele verantwoordelijken.

Daarnaast wordt een Strategisch Ontwikkelingscomité opgericht dat samengesteld is uit de twee Afgevaardigd Bestuurders, Mevr. Ursula Silling (EVP Commercial), de Heer Erik Follet (EVP Strategy & Business Development) en de Heer Rudi Nerinckx (EVP Human Resources). De Heer Meyfroidt zal de twee comités voorzitten.

De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat Brussels Airlines met deze beslissingen op een efficiënte manier de nieuwe uitdagingen van de luchtvaartsector, die het gevolg zijn van de verhoging van de olieprijs en sterkere competitieve omgeving, kan aanpakken.

De Raad van Bestuur en de nieuwe Afgevaardigd Bestuurders zijn vastberaden om de vooropgestelde rentabiliteitsobjectieven te bereiken en zodoende de ontwikkeling van de onderneming te verzekeren.

De nieuwe Afgevaardigd Bestuurders zullen hun taak opnemen na de Algemene Vergadering van SN Airholding van 11 juni 2008.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com