De kracht van gegevens: Hoe artificiële intelligentie de toekomst van de luchtvaart zal ondersteunen

zeroG en Brussels Airlines organiseren een hackathon in Brussel: "Ontgrendel de kracht van data"

Frankfurt/Brussel, 23 november 2023 - zeroG en Brussels Airlines houden op 23 en 24 november in Brussel een hackathon met als titel "Unlock the Power of Data" om het immense potentieel van data en artificiële intelligentie (AI) in de luchtvaartindustrie te ontdekken. De bijna 100 deelnemers zullen praktische ervaring opdoen met echte data van Brussels Airlines en dankzij datagestuurde innovatie toepassingen creëren voor concrete luchtvaartoplossingen.

"Denk aan duurzaamheid, efficiëntie en comfort - dat is waar we in duiken met zeven dagdagelijkse luchtvaartonderwerpen. We hebben het over alles van brandstofbesparing en afvalvermindering tot feedback van klanten," deelt Manuel van Esch, de CEO van zeroG. "Het hoofddoel van onze hackathon? Het maken van een aantal proofs-of-concept voor die verschillende onderwerpen waarbij ook de technische haalbaarheid van elk scenario wordt bekeken. Het is het startpunt om data en AI-technologie een echte impact te laten hebben op Brussels Airlines."

Als grootste luchtvaartmaatschappij van België levert Brussels Airlines waardevolle gegevens en inzichten voor deze dynamische samenwerking. De ongeveer 70 datawetenschappers en AI-experts van zeroG, die samenwerken met 20 analisten en data-experts van Brussels Airlines, vormen het hart van dit alles. Ze werken in kleine teams om innovatieve concepten te ontwikkelen over hoe machine learning en artificiële intelligentie kunnen ingezet worden in de luchtvaart. Microsoft-experts zijn ook ter plaatse om de realisatie van deze cases te ondersteunen met behulp van Microsoft Azure.

Een selectie van de onderwerpen

  • Voorspelling van nul-brandstofgewicht: Deze case richt zich op de uitdaging om miljoenen kilo's brandstof per jaar te besparen door het analyseren van brandstofoverschrijdingen, het kwantificeren van de werkelijke impact aan de hand van gegevens en het onderzoeken van duurzame oplossingen.
  • Buy-on-board afvalbeheer van vers voedsel: Introductie van een AI-tool die verspilling tegengaat en potentiële tijd- en kostenbesparingen oplevert. ​
  • Performance Loop Boost: Een uitgebreide analyse van de data-architectuur van Brussels Airlines, waarbij wordt samengewerkt met stakeholders om zo de prioriteiten te identificeren die een tastbare impact kunnen hebben.
  • Workshop Datacultuur: Deze sessie onder leiding van zeroG Data Leadership programma-instructeurs heeft als doel om een duurzame datacultuur te creëren bij Brussels Airlines door middel van training en praktische cases. ​
  • Verbetering van het Cabin Natural Language Processing Model: Het NLP-model van Brussels Airlines wordt verbeterd om de AI-rapportering van het cabinepersoneel te verbeteren, met inbegrip van nieuwe methodes om feedback van klanten te interpreteren.

 

Over zeroG
zeroG is het expertisecentrum voor datagedreven, AI- en machine learning-oplossingen in de luchtvaart. Met een team van 85 data- en AI-experts bouwt zeroG sinds 2015 impactvolle oplossingen voor toonaangevende luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van Lufthansa Systems, is gericht op het oplossen van uitdagingen in de commerciële luchtvaart door het bouwen van geavanceerde data en machine learning-applicaties voor luchtvaartmaatschappijen. zeroG is een vertrouwde partner voor klanten uit de sector en partners zoals Microsoft Azure, en levert mensgerichte, end-to-end data science-oplossingen die klanten helpen kosten te elimineren, productiviteit te verhogen en nieuwe zakelijke mogelijkheden te ontdekken.

www.zerog.aerowww.lhsystems.com

 

Perscontact (in het Engels)
zeroG GmbH ​
Persafdeling
Francesca Vetter
Tel: +49 (0)69 696 90776
E-mail: francesca.vetter@zerog.aero ​ ​

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com