De nieuwe luchtvaartgeneratie Brussels Airlines is geboren

Uit het huwelijk van SN Brussels Airlines en Virgin Express is vandaag de nieuwe luchtvaartgeneratie Brussels Airlines geboren. De reisformules die Brussels Airlines lanceert beantwoorden aan wat de nieuwe generatie zakenreizigers en low cost zoekers vandaag willen: flexibiliteit, tijdswinst, service of de laagste prijsgarantie. De ticketverkoop start morgen en de eerste vlucht van Brussels Airlines is voorzien op 25 maart 2007.

Brussels Airlines: een nieuwe stijl

De nieuwe naam vat perfect samen wat Brussels Airlines doet. De luchtvaartmaatschappij verbindt vanuit haar thuisbasis, Brussels Airport, de Europese hoofdstad Brussel met meer dan 50 Europese bestemmingen en verzorgt vanuit Brussel ook een intercontinentaal vluchtaanbod.

Het logo, een eigentijdse letter "b", staat voor Brussel en België. De bollen verwijzen naar het uitgebreide netwerk en visualiseren de runway verlichting die je ziet bij het opstijgen en landen.

Het logo, een eigentijdse letter "b", staat voor Brussel en België. De bollen verwijzen naar het uitgebreide netwerk en visualiseren de runway verlichting die je ziet bij het opstijgen en landen.

Met een TV spot in België en een Europese campagne vanaf januari 2007 wordt de nieuwe naam bekendgemaakt bij het grote publiek. Tot 24 maart 2007 worden de vluchten nog onder de namen SN Brussels Airlines en Virgin Express gecommercialiseerd. Vanaf 25 maart 2007 wordt dat Brussels Airlines.

Twee nieuwe reisformules geïnspireerd door 5.000 passagiers

Brussels Airlines is ontstaan uit het huwelijk van SN Brussels Airlines en Virgin Express. De nieuwe luchtvaartgeneratie erft de beste eigenschappen van beiden. Punctualiteit, betrouwbaarheid, een hart voor service, talenkennis van het personeel, low cost prijzen, vluchten naar premium airports en kwaliteit worden door Brussels Airlines dan ook hoog in het vaandel gedragen.

Brussels Airlines houdt meer dan ooit rekening met de wensen van haar klanten. Uit een eigen onderzoek bij meer dan 5.000 Europeanen bleek dat de verwachtingen van die klanten de voorbije jaren en maanden grondig zijn gewijzigd.

Neil Burrows, uittredend CEO, verduidelijkt: "De zakenreiziger van vandaag is veel prijsbewuster dan vroeger. De klassieke, prijzige business class is minder en minder in trek voor korte vluchten. Voor de helft van de zakenreizigers is prijs vandaag immers het belangrijkste selectiecriterium geworden bij de aankoop van een vliegticket. In vele bedrijven is ook de corporate travel policy in die zin gewijzigd. Toch wil de zakenreiziger bij het maken van een vliegreis wel van afreisflexibiliteit en service genieten. Ons onderzoek heeft ons ook geleerd dat zakenreizigers zo weinig mogelijk tijd willen verliezen op de luchthaven."

Niet alleen het reisgedrag van de zakenreizigers is gewijzigd, ook wie tijdens de vrije tijd reist heeft vandaag andere verwachtingen.

Neil Burrows: "Er is een steeds groter geworden groep reizigers ontstaan die uitsluitend op zoek gaat naar de laagste prijs en daarom altijd een low cost product kiest. Het succes van de low cost maatschappijen is een duidelijk bewijs van die trend."

Nieuwe reisformules geven klant keuze tussen tijdswinst en service of low cost

Brussels Airlines heeft bij de ontwikkeling van haar nieuwe product- en reisformules rekening gehouden met dit gewijzigde reisgedrag.

Brussels Airlines biedt daarom haar klanten vanaf nu de keuze uit twee eigentijdse ‘economy’ reisformules en stapt af van de klassieke business/economy class benadering.

CEO Philippe Vander Putten: “We lanceren twee nieuw reisformules : b.flex is ideaal voor de zakenreiziger die tijd wil winnen en van service houdt maar toch de reiskosten wil drukken. Met ons b.light product garanderen we zeer scherpe low cost tarieven. Virgin Express bood totnogtoe low cost tarieven aan naar een twintigtal Europese bestemmingen. Vanaf nu verzorgt Brussels Airlines een low cost aanbod naar meer dan vijftig bestemmingen vanuit Brussels Airport. Op heel wat routes verlagen we de prijs gevoelig.

 

Wijzigbare tickets, tijdswinst op de luchthaven, extra veel bagage bagage, all i en ‘all in’ service aan boord, tot vijftig procent goedkoper

b.flex is de nieuwe originele ‘all in’ reisoplossing voor tijdsgevoelige passagiers die van een kwaliteitsservice houden.

 • Wie b.flex reist spaart kostbare tijd uit in Brussels Airport :
     
  • de ultra snelle en prioritaire check-in mogelijkheden laten passagiers toe om tot 30 minuten voor vertrek van de vlucht in te checken.
      
  • Om op elk moment een vlotte doorgang te garanderen bieden we een aparte security controle aan tijdens piekuren. Door deze extra b.flex service verloopt de security controle veel sneller.
     
  • b.flex passagiers hoeven niet aan te schuiven bij het aan boord gaan; ze hebben altijd voorrang
      
  • b.flex passagiers zitten vooraan in het vliegtuig en kunnen dus ook sneller uitstappen
        
 • b.flex passagiers mogen 30 kilogram bagage inchecken en 2 stuks handbagage mee aan boord nemen (handbagage totaal 12 kg).
    
 • Wie kiest voor b.flex geniet tijdens de vlucht van meer comfort, mag zelf de zetel kiezen, krijgt een all in maaltijd- en drankenaanbod en een krant aangeboden.
    
 • b.flex passagiers genieten meer flexibiliteit. Ze kunnen op de dag van afreis zonder meerkost een vroegere vlucht nemen naar hun bestemming. De tickets kunnen ingeruild worden voor andere vluchten of geannuleerd worden.
    
 • Dankzij het getrouwheidsprogramma Privilege kunnen b.flex klanten snel mijlen sparen.
    
 • In vergelijking met de klassieke business class tarieven van andere luchtvaartmaatschappijen zijn b.flex tickets van Brussels Airlines tot vijftig procent goedkoper. De tickets kunnen one-way gekocht worden. Hoe vroeger b.flex tickets worden gereserveerd, hoe goedkoper ze geprijsd zijn.   

Brussels Airlines b.flex tickets bieden extra veel value for money dankzij de ticket flexibiliteit, de tijdswinst op de luchthavens, de service aan boord en de goedkopere tickets.

 

Verdrievoudiging van het low cost aanbod vanuit Brussels Airport.
Vanaf 49 euro one way, alle taxen inbegrepen

b.light is de oplossing van Brussels Airlines voor iedereen die op zoek is naar het goedkoopste one way, low cost ticket. b.light tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 49 euro one way, alle taksen, service én glimlach inbegrepen. Hoe vroeger het ticket wordt gereserveerd, hoe goedkoper het is.

b.light product klanten mogen aan boord een degelijke no-nonsense, basis service verwachten. Tijdens de vlucht kunnen b.light passagiers verzorgde snacks en drankjes kopen aan zeer democratische prijzen.

Maar b.light gaat nog een stap verder. Brussels Airlines geeft haar b.light passagiers op het ogenblik van reservatie een prijsgarantie en betaalt het verschil terug als andere maatschappijen goedkopere tickets zouden aanbieden voor vergelijkbare vluchten.

Ook wie voor b.light kiest kan vliegmijlen sparen. b.light is de enige low cost reisformule waarmee je mijlen kan sparen van een volwaardig getrouwheidsprogramma. Dankzij Privilege, het getrouwheidsprogramma van Brussels Airlines, kunnen vliegmijlen gespaard en uitgegeven worden op niet minder dan 800 verschillende vliegroutes. Ook het gebruik van een GSM, het huren van een huurwagen, het betalen met een credit card, het reserveren van een hotel en zelfs aankopen in een supermarkt leveren vliegmijlen op.

Brussels Airlines biedt de supervoordelige b.light tickets aan naar meer dan 50 Europese bestemmingen. Dit is een verdrievoudiging van het low cost aanbod.

Long haul, medium haul Helsinki, Tel Aviv en Moskou

Omwille van de specifieke behoeften van onze klanten voor langere vluchten wordt het b.flex / b.light concept niet geïntroduceerd op de long haul vluchten en op de vluchten naar Helsinki, Tel Aviv en Moskou. Op deze lijnen wordt het bestaande Business / Economy Class concept behouden. Business Class klanten genieten voortaan van nog meer privacy dankzij de ‘middle seat free’ garantie.

De Afrika-vluchten worden uitgevoerd met de Airbus 330-300 toestellen die enkele maanden geleden werden uitgerust met een flat bed business class en een nieuw economy class interieur. De nieuwe service, die zeer in de smaak valt van de klanten, blijft uiteraard behouden.

Bestemmingen zomer 2007

Europa:

Brussels Airlines vliegt volgend zomerseizoen naar meer dan 50 Europese bestemmingen. Zowel de voornaamste EU hoofdsteden, belangrijke zakenregio’s als verschillende zuiderse toeristische bestemmingen worden aangevlogen. Op bijna alle routes biedt Brussels Airlines het hoogst aantal vliegfrequenties aan.

Athene, Barcelona, Bari, Berlijn Tempelhof, Berlijn Schoenefeld, Bilbao, Birmingham, Boedapest, Bologna, Bristol, Brussel, Casablanca, Catania, Faro, Firenze, Frankfurt, Genève, Göteborg, Hamburg, Helsinki, Kopenhagen, Lissabon, Londen Gatwick, Londen Heathrow, Lyon, Madrid, Malaga, Manchester, Marseille, Milaan Malpensa, Milaan Bergamo, Moskou, München, Murcia, Napels, Newcastle, Nice, Oslo, Parijs CDG, Palermo, Palma de Mallorca, Porto, Praag, Rome, Sevilla, St. Petersburg, Stockholm Bromma, Straatsburg, Toulouse, Turijn, Valencia, Venetië, Warschau, Wenen.

Afrika:

Abidjan, Banjul, Casablanca, Conakry, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Luanda, Monrovia, Nairobi, Yaounde.

Noord-Amerika:

New York, Chicago, Toronto.
Vlotte doorverbindingen vanuit New York en Chicago met onze partner American Airlines
naar tientallen andere US bestemmingen.

Midden-Oosten + Golf Regio:

Tel Aviv, Abu Dhabi en Dubai

Azië:

Peking

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com