De smurfen stappen aan boord bij Brussels Airlines

Al meer dan 50 jaar doen ze wereldwijd menig kinderhart sneller slaan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze vanaf vandaag worden verwelkomd aan boord van Brussels Airlines om het groeiend aantal reizende kinderen te plezieren.  Met De Smurfen checkt nogmaals een beroemde Belgische ambassadeur in bij Brussels Airlines.

Meer dan vijftig jaar nadat de  Brusselse striptekenaar Peyo ze op de wereld zette, blijven de Smurfen wereldwijd populair.  De avonturen van de meer dan 100 Smurfenfiguurtjes die in het Smurfendorp leven en onder leiding van Grote Smurf de strijd aangaan met de onverbeterlijke Gargamel resulteerden onder meer in ruim 40 stripverhalen, meer dan 400 tekenfilmafleveringen en twee 3D films. 

Voortaan vliegen ze ook mee met Brussels Airlines, want kinderen die met Brussels Airlines naar de States, Canada of Afrika reizen worden verwend met een leuke brooddoos van de Smurfen met onder meer kleur- en plakboekjes, geheugenspelletjes  en vingerpoppetjes van de figuurtjes. De kindermaaltijden die in deze doos worden geserveerd (balletjes in tomatensaus, pasta, …) werden gekozen na een proefsessie waarin heel wat kinderen hun mening mochten geven.  Ook kinderen die Flex&Fast of Bizz&Class vliegen in Europa krijgen bij vertrek vanuit Brussels Airport de Smurfendoos. De tekenstudio van  IMPS, die de rechten van het werk van Peyo exploiteert,  creëerde speciaal voor Brussels Airlines enkele nieuwe Smurfentekeningen.  Zo prijkt onder meer een Brussels Airlines Captain Smurf en Brussels Airlines Cabin Crew Smurfin op de brooddozen en de kleurboekjes. Ook de Safari Smurf die naar Afrika reist ontbreekt niet.

“Het partnership met de Smurfen bewijst nogmaals de inspanningen die Brussels Airlines levert om het beste van België te promoten. Na Kuifje, René Magritte, de Rode Duivels, de Belgische sterrenchefs, Belgische bieren, chocolade en wijnen verwelkomen we nu met de Smurfen een nieuwe Belgische ambassadeur, die wereldwijd bekend is, aan boord van Brussels Airlines."

-- Anne Tricot, VP Customer Experience bij Brussels Airlines.

"Wij zijn heel fier dat de onze Smurf nu meereist over de ganse wereld in de vliegtuigen van zo'n mooi Belgisch bedrijf als Brussels Airlines. De Smurf is een uitstekend ambassadeur en staat voor universaliteit, respect en hulpvaardigheid. De Smurf is waarschijnlijk wereldwijd één van de bekendste Belgisch merken, terwijl veel mensen niet weten dat ze Belgisch zijn."

-- Véronique Culliford, dochter van Peyo en oprichtster en voorzitster van IMPS

Brussels Airlines zet zich al lang in om reizen met kinderen zo comfortabel mogelijk te maken. Vorig jaar werd daarom de gratis reisformule b.family ontwikkeld. Die voorziet in 20 procent kinderkorting (kinderen 2-11 jaar) en 90% korting (peuters onder de 2 jaar), 12 kilogram handbagage per kind, priority boarding en gegarandeerde zitplaatsen naast elkaar, korting op de luchthavenparking, enzovoort. Voor meer informatie klik hier.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com