Dieter Vranckx benoemd tot Chief Executive Officer en Chief Commercial Officer van Brussels Airlines

Dieter Vranckx benoemd tot Chief Executive Officer en Chief Commercial Officer van Brussels Airlines

Brussel, 11 december 2019 - Vanaf 1 januari 2020 wordt de Belg Dieter Vranckx de nieuwe CEO van Brussels Airlines en rapporteert hij aan de Raad van Bestuur van de SN Airholding. Naast zijn verantwoordelijkheden als Chief Executive Officer zal Dieter Vranckx ook de functie van Chief Commercial Officer bij Brussels Airlines bekleden. Hij neemt hierbij de verantwoordelijkheden over van Christina Foerster, die in 2016 in dienst trad als CCO en sinds april 2018 aan het hoofd staat van de luchtvaartmaatschappij. Mevrouw Foerster zal vanaf 1 januari 2020 toetreden tot de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group, als hoofd van de "Customer & Corporate Responsibility" van de groep.

Dieter Vranckx (46), sinds mei 2018 Chief Financial Officer en Deputy CEO van Brussels Airlines, zal vanaf 1 januari 2020 leiding geven aan de Belgische luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group en aan de commerciële afdelingen van de onderneming.

Na het afronden van zijn studie Handelsingenieurswetenschappen in Brussel, behaalde Dieter Vranckx een Master of Business Administration aan de Solvay Business School. In 2007 en 2016 volgde hij Advanced Management Programma's aan de London Business School en de IMD business school in Lausanne.
In 1998 bekleedde Vranckx de functie van Operations Manager bij Sabena, voordat hij in 2000 Swissair in Zürich vervoegde als Senior Manager Network Planning Europe.
Eind 2001 maakte hij deel uit van het netwerkplanningsteam dat de lijnen van het netwerk van het nieuw opgerichte SN Brussels Airlines uittekende.

Tussen 2001 en 2016 leidde hij verschillende afdelingen binnen de Lufthansa Group. Zo leidde Dieter Vranckx, gevestigd in Hong-Kong, tussen 2003 en 2006 de Asia Pacific markten voor Swiss International Airlines. Na 2006 trad hij op als Vice President Asia & Africa voor Swiss WorldCargo. Van 2010 tot 2013 was hij Regional Director USA Midwest and Canada bij Lufthansa Cargo en tussen 2013 en 2016 Vice President Home Markets bij Swiss International Air Lines.

 Van 2016 tot 2018 leidde Vranckx de Lufthansa Group Sales in Asia Pacific, gevestigd in Singapore.

 

"Dieter Vranckx is een expert in de luchtvaartindustrie. Sinds meer dan een jaar vervult hij met succes zijn rol als Chief Financial Officer van Brussels Airlines. Hij staat ook aan het hoofd van het turnaround plan REBOOT van het bedrijf met als doel het bereiken van structurele winstgevendheid vanaf 2022. Als echte luchtvaartexpert en allround manager die de Lufthansa Group goed kent, is hij de juiste persoon om samen met zijn teams Brussels Airlines naar een hoger niveau te brengen.
Tegelijkertijd wil ik Christina Foerster bedanken voor haar grote engagement van de afgelopen drie jaar, waardoor Brussels Airlines niet alleen nog dichter bij de Lufthansa Group is gekomen, maar ook de concurrentiekracht van het bedrijf vergroot is door de juiste prioriteiten te stellen en een sterke managementstructuur uit te bouwen. Samen met mijn collega Jan Smets wens ik mevrouw Foerster het allerbeste met haar nieuwe verantwoordelijkheden. Ik ben er zeker van dat haar grondige kennis van Brussels Airlines binnen de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group de synergieën tussen de twee bedrijven verder zal bevorderen."
Etienne Davignon, medevoorzitter van de raad van bestuur van SN Airholding

 

Christina Foerster is er met haar uitstekende people management vaardigheden en haar doorzettingsvermogen om afdelingen dichter bij elkaar te brengen om nog grotere doelstellingen te bereiken, in geslaagd om Brussels Airlines op de kaart te zetten - niet alleen wat betreft de Afrika-expertise, door de oprichting van het Lufthansa Group Sub-Saharan Africa Competence Centre in Brussel, maar ook door het verder uitbouwen van de klantgerichtheid van de luchtvaartmaatschappij en haar vermogen om met de juiste mentaliteit op de toekomst in te spelen.
Met zijn lange en uitgebreide achtergrond in de luchtvaartindustrie en met zijn uitstekende analytische en commerciële vaardigheden, ben ik ervan overtuigd dat Dieter Vranckx erin zal slagen Brussels Airlines verder naar nieuwe hoogten te brengen.
Ik wens beiden veel succes in hun nieuwe functies.

Thorsten Dirks, medevoorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding en CEO van Eurowings.

 De nieuwe CFO van Brussels Airlines zal binnenkort worden aangeduid.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem