Dieter Vranckx benoemd tot nieuwe voorzitter Brussels Airlines

Voormalig CEO Brussels Airlines blijft de luchtvaartmaatschappij ondersteunen in de raad van bestuur

Brussel, 1 juli 2024 - Vanaf vandaag wordt Dieter Vranckx de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van SN Airholding, de holdingmaatschappij van Brussels Airlines. Vranckx volgt Christina Foerster op, die Lufthansa Group verlaat. Vranckx heeft een lange carrière in de luchtvaart en is ook voormalig CEO van Brussels Airlines.

Dieter Vranckx, geboren in 1973, heeft de Belgische nationaliteit. Hij studeerde af als Commercial Engineer aan de Solvay business school in Brussel en begon zijn carrière in de luchtvaart in 1998 bij Sabena als Management Trainee. Na verschillende functies bij Swiss en Lufthansa kwam Vranckx in 2018 bij Brussels Airlines, eerst als Chief Financial Officer en later als Chief Executive Officer. In 2021 werd Vranckx CEO van Swiss, ook onderdeel van Lufthansa Group.


Vier maanden geleden kondigde Lufthansa Group aan dat Dieter Vranckx benoemd zou worden tot lid van de Executive Board van Lufthansa Group. Vanaf 1 juli wordt Vranckx verantwoordelijk voor Global Markets en Commercial Steering Hubs. Naast die rol wordt hij ook voorzitter van Brussels Airlines.

"Brussels Airlines is een belangrijk onderdeel van mijn carrière geweest en ik ben blij dat ik terug kan keren als bestuursvoorzitter van SN Airholding. Het is prachtig om te zien hoe ver Brussels Airlines is gekomen en wat een spannende toekomst deze luchtvaartmaatschappij in het verschiet heeft.”
-
Dieter Vranckx, voorzitter, SN Airholding

Brussels Airlines is 100% eigendom van SN Airholding. De aandelen van SN Airholding zijn sinds 2016 voor 100% in handen van Lufthansa Group.

Nico Cardone

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com