Dieter Vranckx, nieuwe Chief Financial Officer en deputy CEO van Brussels Airlines

Dieter Vranckx, nieuwe Chief Financial Officer en deputy CEO van Brussels Airlines

Vanaf 1 mei wordt de Belg Dieter Vranckx het derde lid van de Management Board van Brussels Airlines, die collectief rapporteert aan de SN Airholding Board of Directors. Naast zijn verantwoordelijkheden als Chief Financial Officer zal Dieter Vranckx de functie van deputy CEO van Brussels Airlines bekleden.

Dieter Vranckx (45 jaar), momenteel Lufthansa Vice President Asia Pacific, vervoegt Brussels Airlines vanaf 1 mei en zal  aan het hoofd staan van de financiële afdeling (accounting, controlling, legal, purchasing & facilities) van de in Brussel gevestigde luchtvaartmaatschappij, alsook van de aeropolitical en HR-eenheden. Ook de IT-afdeling wordt onder zijn verantwoordelijkheid geplaatst.

Na zijn studies handelsingenieur in Brussel, behaalde Dieter Vranckx een Master in Business Administration aan de Solvay Business School. In 2007 en 2016 volgde hij Advanced Management Programma's aan de London Business School en de IMD Business School in Lausanne.

In 1998 bekleedde Vranckx de functie van Operations Manager bij Sabena, voordat hij in 2000 bij Swissair in Zürich in dienst trad als Senior Manager Network Planning Europe. 
Eind 2001 maakte hij deel uit van het netwerkplanningsteam dat het nieuw opgerichte netwerk van SN Brussels Airlines heeft opgezet.

Tussen 2001 en 2016 leidde hij verschillende afdelingen binnen de Lufthansa Groep. Van 2010 tot 2013 was hij Regional Director USA Midwest and Canada bij Lufthansa Cargo en van 2013 tot 2016 Vice President Home Markets bij Swiss International Air Lines. In de senior managementposities die hij tot nu toe  bekleedde, werkte Vranckx vanuit steden over de hele wereld  met name  Basel, Hong Kong, Zürich, Chicago en Singapore.

Sinds 2016 staat Vranckx aan het hoofd van de verkoop van de Lufthansa groep in Asia Pacific, gevestigd in Singapore. In zijn functie als Vice President Asia Pacific is hij verantwoordelijk voor de verkoops- en marketingactiviteiten van de Lufthansa Groep luchtvaartmaatschappijen (Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa en Swiss) in de regio Asia-Pacific en is hij de drijvende kracht achter een groeistrategie van de verkoop en digitale kanalen.

"Dieter Vranckx kennen we al vele jaren. Sinds januari is hij ook lid van de Raad van Bestuur van SN Airholding en ik ben hem persoonlijk dankbaar voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij het opzetten van onze activiteiten van en naar Mumbai en zijn steun aan onze verkoopsactiviteiten in India. We verwelkomen een echte luchtvaartdeskundige met managementervaring in het team, wat ons zal helpen om de concurrentiepositie van onze luchtvaartmaatschappij verder te versterken. Zijn ruime  internationale ervaring, gecombineerd met een uitstekende kennis van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Groep, is een echte aanwinst voor ons."

- Etienne Davignon, Co-Chairman van de raad van bestuur van SN Airholding

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem