Dieter Vranckx, nieuwe Chief Financial Officer en deputy CEO van Brussels Airlines

Vanaf 1 mei wordt de Belg Dieter Vranckx het derde lid van de Management Board van Brussels Airlines, die collectief rapporteert aan de SN Airholding Board of Directors. Naast zijn verantwoordelijkheden als Chief Financial Officer zal Dieter Vranckx de functie van deputy CEO van Brussels Airlines bekleden.

Dieter Vranckx (45 jaar), momenteel Lufthansa Vice President Asia Pacific, vervoegt Brussels Airlines vanaf 1 mei en zal  aan het hoofd staan van de financiële afdeling (accounting, controlling, legal, purchasing & facilities) van de in Brussel gevestigde luchtvaartmaatschappij, alsook van de aeropolitical en HR-eenheden. Ook de IT-afdeling wordt onder zijn verantwoordelijkheid geplaatst.

Na zijn studies handelsingenieur in Brussel, behaalde Dieter Vranckx een Master in Business Administration aan de Solvay Business School. In 2007 en 2016 volgde hij Advanced Management Programma's aan de London Business School en de IMD Business School in Lausanne.

In 1998 bekleedde Vranckx de functie van Operations Manager bij Sabena, voordat hij in 2000 bij Swissair in Zürich in dienst trad als Senior Manager Network Planning Europe. 
Eind 2001 maakte hij deel uit van het netwerkplanningsteam dat het nieuw opgerichte netwerk van SN Brussels Airlines heeft opgezet.

Tussen 2001 en 2016 leidde hij verschillende afdelingen binnen de Lufthansa Groep. Van 2010 tot 2013 was hij Regional Director USA Midwest and Canada bij Lufthansa Cargo en van 2013 tot 2016 Vice President Home Markets bij Swiss International Air Lines. In de senior managementposities die hij tot nu toe  bekleedde, werkte Vranckx vanuit steden over de hele wereld  met name  Basel, Hong Kong, Zürich, Chicago en Singapore.

Sinds 2016 staat Vranckx aan het hoofd van de verkoop van de Lufthansa groep in Asia Pacific, gevestigd in Singapore. In zijn functie als Vice President Asia Pacific is hij verantwoordelijk voor de verkoops- en marketingactiviteiten van de Lufthansa Groep luchtvaartmaatschappijen (Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa en Swiss) in de regio Asia-Pacific en is hij de drijvende kracht achter een groeistrategie van de verkoop en digitale kanalen.

"Dieter Vranckx kennen we al vele jaren. Sinds januari is hij ook lid van de Raad van Bestuur van SN Airholding en ik ben hem persoonlijk dankbaar voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij het opzetten van onze activiteiten van en naar Mumbai en zijn steun aan onze verkoopsactiviteiten in India. We verwelkomen een echte luchtvaartdeskundige met managementervaring in het team, wat ons zal helpen om de concurrentiepositie van onze luchtvaartmaatschappij verder te versterken. Zijn ruime  internationale ervaring, gecombineerd met een uitstekende kennis van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Groep, is een echte aanwinst voor ons."

- Etienne Davignon, Co-Chairman van de raad van bestuur van SN Airholding

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com