Dorothea von Boxberg benoemd tot CEO van Brussels Airlines

Brussel, 23 maart 2023 - Dorothea von Boxberg wordt de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Brussels Airlines.

Onder voorbehoud van de hangende beslissing van de Raad van Bestuur van SN Airholding zal Dorothea, die momenteel voorzitter is van het Directiecomité van Lufthansa Cargo AG, met ingang van 15 april 2023 naar België verhuizen. Daar zal zij ook de functie van "Vertegenwoordiger van de Executive Board bij de Europese Commissie" op zich nemen.

"Ik ben zeer tevreden dat Dorothea von Boxberg, een ervaren en bekwame airline manager uit ons eigen team, de leiding overneemt bij Brussels Airlines. Met haar uitgebreide kennis en brede inzicht in vracht- en passagiersluchtvaart zal zij de komende jaren de succesvolle transformatie van Brussels Airlines, de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij ​ blijven aansturen." ​
Christina Foerster, lid van de Lufthansa Group Executive Board en voorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding

De opvolger voor Dorothea von Boxberg bij Lufthansa Cargo wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Dorothea von Boxberg (1974) begon haar professionele carrière in 1999 bij Boston Consulting Group. In 2007 stapte Dorothea over naar Lufthansa Group, waar ze verschillende managementfuncties bekleedde. Vanaf 2012 was zij verantwoordelijk voor Customer Experience Design bij Lufthansa Airline. In deze periode introduceerde zij samen met haar team een nieuwe generatie Business Class-stoelen. In 2015 stapte mevrouw von Boxberg over naar Lufthansa Cargo AG en leidde daar de afdeling Global Sales Management. In 2018 werd ze benoemd tot lid van het Directiecomité van Lufthansa Cargo AG. Aanvankelijk was ze verantwoordelijk voor global sales, network planning, product management en product development. Sinds 2021 leidt ze Lufthansa Cargo AG als voorzitter van het Directiecomité.

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com