Dr. Stefan Kreuzpaintner nieuwe Vice President Pricing & Revenue Management bij Brussels Airlines

Vanaf 1 maart 2015 wordt Dr. Stefan Kreuzpaintner de nieuwe Vice President Pricing & Revenue Management bij Brussels Airlines. Samen met zijn team zal hij op basis van de nieuwe commerciële positionering van de Belgische maatschappij, ervoor zorgen dat het bedrijf aan de spits van de meest geavanceerde Pricing & Revenu Management systemen blijft en tegelijkertijd de competitiviteit van Brussels Airlines garanderen.

Dr. Stefan Kreuzpaintner startte zijn carrière bij Lufthansa in Frankfurt in 2003, waar hij instond voor de netwerk planning voor Afrika en het Midden-Oosten. Daarna was hij verantwoordelijk voor de netwerk management processen van de Duitse maatschappij, meer bepaald voor netwerk planning en revenu management. In 2007 vervoegde hij het Revenu Management team van Munich Airport, de tweede uitvalsbasis van Lufthansa. Twee jaar later, in 2009, werd hij Director Revenue Management voor de hub München. Sinds 1 oktober 2012 is hij als Lufthansa General Manager verantwoordelijk voor de sales en marketingactiviteiten van de Lufthansa Group maatschappijen (waaronder ook Brussels Airlines) in de strategische markten Spanje en Portugal.

Voordat hij Lufthansa vervoegde, liep Stefan Kreuzpaintner een training programma door bij Dresdner Bank en haalde zijn diploma Economie en Internationaal Management aan de Universiteit van Maastricht. In 2003 behaalde hij zijn doctoraat in International Management aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland.

“Pricing & Revenue Management speelt een sleutelrol in onze commerciële strategie, om onze tarieven aantrekkelijk te houden en terwijl ook de omzet van ons bedrijf te optimaliseren”, zegt Lars Redeligx, Chief Commercial Officer van Brussels Airlines. “Met Stefan Kreuzpaintner hebben we er een heel ervaren en geëngageerd revenue manager bij, die samen met zijn team voelbaar zal bijdragen aan de optimalisering van de Revenue Management processen van ons bedrijf, zodat we kunnen beantwoorden aan de veranderlijke markttendensen.”

Dr. Kreuzpaintner is getrouwd en heeft twee kinderen. Naast zijn moedertaal Duits, spreekt hij vloeiend Engels, Spaans en heeft hij een gevorderde kennis van het Frans. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com