Dr. Stefan Kreuzpaintner nieuwe Vice President Pricing & Revenue Management bij Brussels Airlines

Maandag 17 november 2014 — Vanaf 1 maart 2015 wordt Dr. Stefan Kreuzpaintner de nieuwe Vice President Pricing & Revenue Management bij Brussels Airlines. Samen met zijn team zal hij op basis van de nieuwe commerciële positionering van de Belgische maatschappij, ervoor zorgen dat het bedrijf aan de spits van de meest geavanceerde Pricing & Revenu Management systemen blijft en tegelijkertijd de competitiviteit van Brussels Airlines garanderen.

Dr. Stefan Kreuzpaintner startte zijn carrière bij Lufthansa in Frankfurt in 2003, waar hij instond voor de netwerk planning voor Afrika en het Midden-Oosten. Daarna was hij verantwoordelijk voor de netwerk management processen van de Duitse maatschappij, meer bepaald voor netwerk planning en revenu management. In 2007 vervoegde hij het Revenu Management team van Munich Airport, de tweede uitvalsbasis van Lufthansa. Twee jaar later, in 2009, werd hij Director Revenue Management voor de hub München. Sinds 1 oktober 2012 is hij als Lufthansa General Manager verantwoordelijk voor de sales en marketingactiviteiten van de Lufthansa Group maatschappijen (waaronder ook Brussels Airlines) in de strategische markten Spanje en Portugal.

Voordat hij Lufthansa vervoegde, liep Stefan Kreuzpaintner een training programma door bij Dresdner Bank en haalde zijn diploma Economie en Internationaal Management aan de Universiteit van Maastricht. In 2003 behaalde hij zijn doctoraat in International Management aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland.

“Pricing & Revenue Management speelt een sleutelrol in onze commerciële strategie, om onze tarieven aantrekkelijk te houden en terwijl ook de omzet van ons bedrijf te optimaliseren”, zegt Lars Redeligx, Chief Commercial Officer van Brussels Airlines. “Met Stefan Kreuzpaintner hebben we er een heel ervaren en geëngageerd revenue manager bij, die samen met zijn team voelbaar zal bijdragen aan de optimalisering van de Revenue Management processen van ons bedrijf, zodat we kunnen beantwoorden aan de veranderlijke markttendensen.”

Dr. Kreuzpaintner is getrouwd en heeft twee kinderen. Naast zijn moedertaal Duits, spreekt hij vloeiend Engels, Spaans en heeft hij een gevorderde kennis van het Frans.