Drie Belgische makers ontwerpen uniek reisetui voor Brussels Airlines

Brussel, 2 oktober 2023 - In navolging van de succesvolle samenwerkingen tussen Brussels Airlines en gerenommeerde Belgische merken als Natan en Rainpharma, hebben nu drie vooraanstaande Gentse onderneemsters samen de kans gegrepen om de amenity kits te ontwerpen voor businesss class passagiers op langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Handtassenontwerpster Griet Aesaert, skincare-experte Barbara Geusens van Nomige en kunstenares Elisia Poelman brachten hun talenten samen om een uitzonderlijk item te ontwerpen.

"Brussels Airlines wil in business class een gelijkaardige ervaring bieden als een boutique hotel. Een samenwerking met drie zelfstandige ondernemers past helemaal in dat kader. Het benadrukt ook onze Belgitude, waarbij we het beste van België aan de wereld kunnen tonen", zegt Sandy Coenen, Inflight Product Equipment Manager van Brussels Airlines. “De drie dames hadden perfect begrepen wat onze behoeften waren en toonden zich enthousiast en positief in elke interactie. Met diverse achtergronden, en een gedeelde passie voor design, stijl en comfort, hebben ze dit premium collector’s item ontworpen.

De samenwerking tussen Brussels Airlines en het Gentse drietal zal twee jaar duren, waarbij elke zes maanden een nieuwe kleur en design worden geïntroduceerd. In totaal worden er vier unieke ontwerpen onthuld.

Aesaert, een tijdloos etui
Griet Aesaert van handtassenlabel Aesaert, bekend om haar tijdloze designs van hoogwaardig Belgisch leer, heeft het etui gecreëerd. Naast de vaste collectie, blijft Griet haar visie ook uitdragen met het ontwerpen van tassen op maat. Hierbij wordt elke tas volledig gepersonaliseerd op vraag van de klant. Een kenmerkend aspect van dat maatwerk, is het gebruik van bijzondere voeringen die de creaties een compleet unieke uitstraling geven. "Maatwerk zit in ons DNA. Toen er voor dit project gesproken werd over kleurrijke tassen voor reizigers, dacht ik meteen aan de schilderijen van Elisia Poelman," vertelt Griet enthousiast.
aesaert.be

Elisia Poelman, dromerige binnenvoering
Kunstenares Elisia Poelman stimuleert met haar schilderkunst graag de verbeelding, en dat doet ze hier met haar bijdrage opnieuw. Reizigers worden aangemoedigd om niet alleen fysiek, maar ook mentaal op reis te gaan. De binnenvoering van het etui bevat een uniek stuk uit "A tourist in a dream", een schilderij van Elisia's hand. Ook het bijpassende slaapmasker draagt een detail van het kunstwerk. Enkele van haar werken zullen binnenkort ook in The Loft te zien zijn, een lounge van Brussels Airlines op Brussels Airport.
elisiapoelman.com

Nomige, huidverzorging op maat ​
Dr. Barbara Geusens, skincare-experte en oprichtster van Nomige, voegt haar wetenschappelijke kennis toe aan de samenwerking. Nomige staat bekend om gepersonaliseerde, innovatieve verzorgingsproducten. Ook de lippenbalsem en lotion die in het reisetui zitten, zijn speciaal gecreëerd voor Brussels Airlines. "Naast skincare is reizen altijd een passie geweest. Dat mijn producten nu de wereld over vliegen en internationale bekendheid krijgen, is een droom die uitkomt", vertelt Barbara trots. "De producten zijn specifiek ontworpen om de huid te beschermen en te verzorgen tijdens en na een lange vlucht." ​ ​
nomige.com

Praktische informatie
Elke Business Class passagier op langeafstandsvluchten van Brussel naar Sub-Saharaans Afrika en Noord-Amerika, ontvangt binnenkort dit exclusief relatiegeschenk.

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com