Eerste Brussels Airlines stewardess met pensioen

Brussels Airlines wuift vandaag Chris Meersman uit. Na een carrière van ruim 34 jaar in de luchtvaart is Chris Meersman de allereerste Brussels Airlines Crew Member die de pensioenleeftijd van 54 jaar heeft bereikt.

De perfect tweetalige Chris Meersman begon haar carrière bij Sabena en na het faillissement in 2001 kon ze meteen bij SN Brussels Airlines en vervolgens Brussels Airlines aan de slag. Ze heeft dankzij haar job zowat de hele wereld gezien en onder meer op de vliegtuigtypes Boeing 707, DC 10, Avro RJ, Airbus 310, Airbus 330, Airbus 340 en Boeing 747 gevlogen. Gedurende 34 jaar vloog ze gemiddeld 600 uur per jaar en ze houdt dan ook tientallen en tientallen anekdotes over aan haar lange vliegende carrière.

De laatste Brussels Airlines vlucht van Chris Meersman landde vanochtend om 6u55 in Brussel en kwam uit Kigali/Nairobi. Haar afscheid van de luchtvaart werd in stijl gevierd met een watersaluut van de luchthavenbrandweer en een hartelijk onthaal door tientallen collega’s gevolgd door een drink. 

Naast haar job als stewardess houdt Chris er in haar woonplaats Trois-Ponts een sportief bestaan op na. Zo reed ze ondermeer het Tour de France traject met haar fiets.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com