Eerste commerciële vlucht voor de eerste A320neo van Brussels Airlines, bestemming is Wenen

Alle passagiers aan boord van SN2905 kregen een verrassing als aandenken aan deze belangrijke dag voor Brussels Airlines

Brussel, 12 december 2023 – De eerste Airbus A320neo van Brussels Airlines heeft vandaag voor het eerst een passagiersvlucht gemaakt, het ging om vlucht SN2905 van Brussel naar Wenen. Alle passagiers aan boord werden getrakteerd op een klein souvenir als aandenken aan deze belangrijke dag in de geschiedenis van Brussels Airlines. Nog vier extra toestellen van hetzelfde type zullen het komende jaar in de vloot van Brussels Airlines worden opgenomen, vlootvernieuwing is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Brussels Airlines.

OO-SBA is de eerste Airbus A320neo van Brussels Airlines. Het werd aan de luchtvaartmaatschappij geleverd op 1 november. In de hangar werden nog de laatste afwerkingen uitgevoerd aan het vliegtuig, en vandaag kon de A320neo voor het eerst de lucht in op een commerciële vlucht.

Dit is een historisch moment voor Brussels Airlines. Het is niet enkel de eerste A320neo in de vloot, maar ook de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij een fabrieksnieuw toestel in ontvangst kan nemen. Brussels Airlines heeft ambitieuze vernieuwingsplannen voor de vloot, vier extra A320neo-toestellen worden aan de vloot toegevoegd in de komende maanden.

Het vliegtuig verlaagt de CO2-uitstoot tot 20% en is ook 50% stiller, wat dan weer een voordeel is voor zowel de passagiers als omwonenden van de luchthaven.Ook een modernere lichtinstallatie en 40% grotere bagagecompartimenten zorgen voor een aangenamere vluchtervaring.

De allereerste commerciële vlucht van OO-SBA was SN2905, op 12 december 2023. De vlucht steeg op om 15.45 uur lokale tijd, met bestemming Wenen. Alle passagiers aan boord hebben een klein aandenken gekregen voor deze speciale vlucht: geboortekaartjes en suikerbonen, om de nieuwste telg van de Brussels Airlines-familie te vieren.

 

Nico Cardone

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com