Europese Commissie gaat akkoord met partnership tussen Lufthansa en Brussels Airlines

Afronding van de transactie voor eind juni verwacht / Passagiers zullen voordeel halen uit nauwere samenwerking van de twee luchtvaartmaatschappijen.

De Europese Commissie heeft vandaag ingestemd met de samenwerking van beide luchtvaartmaatschappijen. Na de goedkeuring van de Mededingingsautoriteiten zal Lufthansa nu 45 procent van de aandelen verwerven van SN Airholding SA/NV, de moedermaatschappij van Brussels Airlines. Volgens planning zal de transactie voor het eind van de maand juni afgerond worden. Lufthansa heeft ook een optie om in april 2011 de resterende 55 procent te verwerven en zo SN Airholding volledig over te nemen. Deze optie is ook uitvoerbaar tijdens de volgende 3 jaren, telkens in de maand april.

De goedkeuring van de Mededingingsautoriteiten maakt het beide luchtvaartmaatschappijen mogelijk om talrijke synergieën te realiseren en de samenwerking verder te intensiveren zodat er nog meer passagiersvoordelen zullen ontstaan. Uurregelingen van vluchten zullen op elkaar afgestemd worden waardoor er nog betere verbindingen en connecties zullen aangeboden worden via de hubs in de luchthavens van Frankfurt, Munchen, Zurich en Brussel. Dit is slechts één van de vele klantenvoordelen waaraan beide luchtvaartmaatschappijen werken.

Dankzij dit partnership verbindt Brussels Airlines Brussels Airport met de rest van de wereld. Passagiers kunnen voortaan, via een rechtstreekse vlucht vanuit Brussels Airport of een connectie, ruim 220 bestemmingen van Brussels Airlines en Lufthansa bereiken. Binnenkort, na de aansluiting bij de Star Alliance, worden zelfs meer dan 1.000 bestemmingen vlot bereikbaar.

Nu al genieten passagiers van talrijke voordelen die voortvloeien uit de samenwerking die beide luchtvaartmaatschappijen zijn gestart naar aanleiding van de voorziene toetreding van Brussels Airlines tot Star Alliance en het Miles & More programma.


De samenwerking tussen Lufthansa en Brussels Airlines biedt het personeel van Brussels Airlines ook het voordeel om deel uit te maken van een grote luchtvaartgroep waardoor er grotere carrièreperspectieven ontstaan. Dit alles met behoud van de eigenheid van Brussels Airlines ondermeer op het vlak van dialoog en transparantie.

Meer informatie over de samenwerking en de klantenvoordelen is terug te vinden op de websites www.brusselsairlines.com en www.lufthansa.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com