Europese Commissie geeft groen licht voor stabiliseringspakket Brussels Airlines

Europese Commissie geeft groen licht voor stabiliseringspakket Brussels Airlines

Op 24 juli kondigde Brussels Airlines aan dat het een akkoord had bereikt met de Belgische federale regering en Lufthansa om de toekomst van de Belgische luchtvaartmaatschappij en haar ontwikkeling op lange termijn veilig te stellen door middel van een stabiliseringspakket. Op 17 augustus werd dit pakket goedgekeurd door het Duitse Economische Stabiliseringsfonds (WSF). Vandaag heeft ook de Europese Commissie haar groen licht gegeven.

Het stabiliseringspakket van 460 miljoen euro - 290 van de Belgische federale overheid en 170 miljoen euro van Lufthansa - dekt een deel van de verliezen die Brussels Airlines leed door de crisis en stelt tegelijkertijd tienduizenden directe en indirecte banen veilig die verbonden zijn aan de activiteiten van Brussels Airlines. Dankzij het pakket kan de maatschappij haar transformatie financieren en een structureel winstgevende toekomst creëren.

 

Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines: "Met dit nieuws is de derde pijler bereikt voor onze redding en onze structurele competitiviteit. We zijn opgelucht dat de uitvoering van de financiële transactie kan plaatsvinden. Dit betekent dat we nu al onze aandacht richten op de tijdige implementatie van ons transformatieplan Reboot Plus. Dankzij de steun en het vertrouwen die we krijgen van onze aandeelhouder Lufthansa, de Belgische overheid en de medewerkers van Brussels Airlines, kunnen we een sterk en competitief Brussels Airlines creëren met perspectieven op lange termijn, een belangrijke motor van de Belgische economie. Daarvoor wil ik alle betrokken partijen oprecht bedanken."
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem