Financiële resultaten 2006

Tijdens hun laatste volledig boekjaar als aparte commerciële luchtvaartbedrijven hebben SN Brussels Airlines en Virgin Express samen een omzet gerealiseerd van 892 miljoen euro. De operationele winst van de twee bedrijven samen bedroeg 14, 5 miljoen euro. Een bevredigend resultaat gezien de marktcontext van hoge kosten van vliegtuigbrandstof en scherpe concurrentie.

Hoogtepunten van 2006

SN Brussels Airlines en Virgin Express realiseerden samen een omzet van 892 miljoen euro. Dit is een toename met 5 procent in vergelijking met 2005.

De luchtvaartactiviteiten waren goed voor een gezamenlijk operationeel resultaat van 14, 5 miljoen euro (12, 9 miljoen euro in 2005). De gezamenlijke operationele marge bedroeg maar 1, 6%.

De zetelcapaciteit die op de markt werd aangeboden steeg met 3 procent en het aantal passagiers dat met de twee luchtvaartmaatschappijen vloog, nam met 5 procent toe. Dit leidde tot een toename van de bezettingsgraad met 1, 3 % punten. De totale bezettingsgraad bedroeg 66, 4%.

De brandstofkosten namen toe met 22 % of 36, 5 miljoen euro.

Geconsolideerd resultaat SN Airholding
 
Het geconsolideerd netto resultaat bedroeg 14 miljoen euro.

Op 31 december 2006 bedroeg het nettovermogen 89 miljoen euro.

Toelichting

De passagiersgroei lag hoger dan de algemene passagierstoename van Brussels Airport.

De luchtvaartmaatschappijen eindigden opnieuw in de Top 3 van Europa’s meest stipte luchtvaartmaatschappijen (Association of European Airlines).

De nieuwe strategie en het nieuwe airline model met de nieuwe naam ‘Brussels Airlines’ werd in de loop van 2006 ontwikkeld en op 7 november 2006 voorgesteld. 

Het management bedankt alle klanten voor de het vertrouwen. 

Het personeel wordt bedankt voor de steun in 2006 en voor al het werk dat werd verricht in de voorbereiding van de nieuwe reisformules (b.flex en b.light) die in 2007 worden gelanceerd.

Zomerseizoen 2007 : Brussels Airlines komt aan de startbaan

Brussels Airlines komt aan de startbaan op 25 maart. De maatschappij voert vanuit haar thuisbasis Brussels Airport met een vloot van 49 toestellen vluchten uit naar meer dan 50 Europese bestemmingen en naar Afrika. Dankzij samenwerkingsverbanden biedt Brussels Airlines haar klanten ook lijndiensten aan naar de VS, China en het Midden Oosten.

Brussels Airlines introduceert twee nieuwe reisformules, b.flex en b.light, die volledig beantwoorden aan de noden van de huidige generatie passagiers. De b.flex formule werd speciaal ontwikkeld voor tijdsgevoelige passagiers die houden van comfort en veel flexibilteit wensen. De b.light formule is de lowfare formule van Brussels Airlines met tickets van vanaf 49,99 euro, taksen inbegrepen (enkele reis).

Op 22 april voegt Brussels Airlines Bujumbura (Burundi) toe aan het Afrika aanbod. Er wordt gestart met één wekelijkse vlucht. Later dit jaar vervoegt een bijkomend Airbus A 330-300 toestel de langeafstandsvloot.

Krakow (Polen) en Cagliari (Sardinië) zijn vanaf deze lente nieuwkomers in het Europese vluchtschema.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com