Hans Van Bylen en Catherine Vandenborre treden toe tot de raad van bestuur van SN Airholding

Hans Van Bylen en Catherine Vandenborre treden toe tot de raad van bestuur van SN Airholding

Deutsche Lufthansa AG, aandeelhouder van SN Airholding, heeft de benoeming goedgekeurd van een nieuwe voorzitter en twee nieuwe bestuurders in de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines. Vanaf 25 november zal Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep, de voorzitster van de raad van bestuur zijn. Voormalig Henkel CEO Hans Van Bylen en Elia CFO Catherine Vandenborre vervoegen de raad van bestuur als vertegenwoordigers van de Belgische federale overheid en brengen een uitgebreide economische expertise met zich mee in hun rol als bestuurslid. Etienne Davignon en medevoorzitter Jan Smets verlaten hun functie in de raad van bestuur.

 

Christina Foerster, voorheen CEO en CCO van de Belgische luchtvaartmaatschappij, wordt benoemd tot voorzitster van de raad van bestuur van SN Airholding. Samen met Jan Smets deelde zij het voorzitterschap tot nu toe. Etienne Davignon (sinds 2 september 2020) en Jan Smets (met ingang vanaf 24 november 2020) geven de fakkel door aan twee andere Belgen: Hans Van Bylen, voormalig CEO van Henkel en Catherine Vandenborre, Chief Financial Officer van Elia, die beiden een uitgebreide ervaring met zich meebrengen. De twee benoemingen maken deel uit van het akkoord met de Belgische federale overheid over het financiële stabilisatiepakket dat op 2 september 2020 werd gesloten.

Christina Foerster: "Ik wil Jan Smets en Etienne Davignon oprecht bedanken voor hun enorme bijdragen en toewijding. Etienne Davignon heeft Brussels Airlines vanaf het begin echt helpen vormen. We verwelkomen Hans Van Bylen en Catherine Vandenborre die zonder twijfel van onschatbare waarde zullen zijn voor de toekomstige successen van Brussels Airlines. We hebben er alle vertrouwen in dat Brussels Airlines met deze nieuwe samenstelling van de SN Airholding Board een duurzame toekomst binnen de Lufthansa Group verder zal ontwikkelen als één van de vier Network Airlines en de Afrika-specialist binnen de groep, voortbouwend op het potentieel van Brussel en België als belangrijke luchtvaarthub en op de decennialange ervaring op het Afrikaanse continent".

 

De nieuwe bestuurssamenstelling wordt van kracht vanaf 25 november:

  • Christina Foerster, Member of the Lufthansa Group Executive Board Customer, IT & Corporate Responsibility en voormalig CEO/CCO van Brussels Airlines (Voorzitster)
  • Hans Van Bylen, voormalig CEO van Henkel
  • Catherine Vandenborre, Chief Financial Officer bij Elia
  • Heike Birlenbach, Head of Sales Network Airlines en CCO van Lufthansa Airline
  • Jörg Beissel, Head of Corporate Controlling bij Deutsche Lufthansa AG
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem