Hans Van Bylen en Catherine Vandenborre treden toe tot de raad van bestuur van SN Airholding

Deutsche Lufthansa AG, aandeelhouder van SN Airholding, heeft de benoeming goedgekeurd van een nieuwe voorzitter en twee nieuwe bestuurders in de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines. Vanaf 25 november zal Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep, de voorzitster van de raad van bestuur zijn. Voormalig Henkel CEO Hans Van Bylen en Elia CFO Catherine Vandenborre vervoegen de raad van bestuur als vertegenwoordigers van de Belgische federale overheid en brengen een uitgebreide economische expertise met zich mee in hun rol als bestuurslid. Etienne Davignon en medevoorzitter Jan Smets verlaten hun functie in de raad van bestuur.

 

Christina Foerster, voorheen CEO en CCO van de Belgische luchtvaartmaatschappij, wordt benoemd tot voorzitster van de raad van bestuur van SN Airholding. Samen met Jan Smets deelde zij het voorzitterschap tot nu toe. Etienne Davignon (sinds 2 september 2020) en Jan Smets (met ingang vanaf 24 november 2020) geven de fakkel door aan twee andere Belgen: Hans Van Bylen, voormalig CEO van Henkel en Catherine Vandenborre, Chief Financial Officer van Elia, die beiden een uitgebreide ervaring met zich meebrengen. De twee benoemingen maken deel uit van het akkoord met de Belgische federale overheid over het financiële stabilisatiepakket dat op 2 september 2020 werd gesloten.

Christina Foerster: "Ik wil Jan Smets en Etienne Davignon oprecht bedanken voor hun enorme bijdragen en toewijding. Etienne Davignon heeft Brussels Airlines vanaf het begin echt helpen vormen. We verwelkomen Hans Van Bylen en Catherine Vandenborre die zonder twijfel van onschatbare waarde zullen zijn voor de toekomstige successen van Brussels Airlines. We hebben er alle vertrouwen in dat Brussels Airlines met deze nieuwe samenstelling van de SN Airholding Board een duurzame toekomst binnen de Lufthansa Group verder zal ontwikkelen als één van de vier Network Airlines en de Afrika-specialist binnen de groep, voortbouwend op het potentieel van Brussel en België als belangrijke luchtvaarthub en op de decennialange ervaring op het Afrikaanse continent".

 

De nieuwe bestuurssamenstelling wordt van kracht vanaf 25 november:

  • Christina Foerster, Member of the Lufthansa Group Executive Board Customer, IT & Corporate Responsibility en voormalig CEO/CCO van Brussels Airlines (Voorzitster)
  • Hans Van Bylen, voormalig CEO van Henkel
  • Catherine Vandenborre, Chief Financial Officer bij Elia
  • Heike Birlenbach, Head of Sales Network Airlines en CCO van Lufthansa Airline
  • Jörg Beissel, Head of Corporate Controlling bij Deutsche Lufthansa AG

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com