Hi Belgium Pass neemt vliegende start

Hi Belgium Pass neemt vliegende start

Donderdag 18 mei 2017 — Vanmorgen zijn de eerste toeristen met een Hi Belgium Pass geland op Brussels Airport. De Hi Belgium Pass is een all-in-one formule die door Brussels Airlines wordt aangeboden met de medewerking van Brussels Airport, de NMBS en de toeristische diensten van de regio’s en steden van ons land. 

De Hi Belgium Pass heeft zijn start duidelijk niet gemist. Amper 4 weken na de lancering zijn er al 600 weekendpassen verkocht. De populairste vertrekplaatsen zijn momenteel Moskou, Madrid, Bilbao, Wenen en Barcelona. Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent staan bovenaan de verlanglijst van de Hi Belgium Pass kopers, maar ook Mechelen, Leuven en Luik zullen zich mogen verheugen op de komst van Hi Belgium Pass reizigers. 95 procent zakt alleen of met twee af naar België. De Hi Belgium bezoekers verblijven gemiddeld 3,6 dagen in ons land, wat langer is dan de gemiddelde verblijfsduur.

Het Hi Belgium Pass aanbod van Brussels Airlines is geldig vanuit 50 Europese luchthavens in 18 verschillende landen. De heenreis moet op een donderdag, vrijdag of zaterdag vallen en de terugreis op een zondag, maandag of dinsdag. Voor de vaste prijs van 149 euro krijgen de bezoekers een Check&GO retourticket van Brussels Airlines, een treinpas gedurende de hele verblijfsperiode in gans België en een city-, experience- of museumpas voor 2 steden naar keuze.

De Hi Belgium Pass is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen alle grote toeristische spelers in België. Het pakket kwam tot stand met de steun van de NMBS, Brussels Airport, Toerisme Vlaanderen, visit.brussels, Conseil bruxellois des Musées, Wallonie Belgique tourisme, Visit Brugge, Visit Gent, Visit Leuven, Visit Mechelen, Visit Antwerpen en de Fédération de Tourisme de Liège. De toeristische diensten zetten met heel veel plezier hun schouders onder de Hi Belgium Pass en organiseren gerichte promotieacties in het buitenland. Via sociale media, gerichte mailings, video’s en online advertenties bereiken ze samen zo honderdduizenden consumenten in Europa.

Brussels Airlines zal in de volgende weken en maanden de Hi Belgium Pass verder ontwikkelen door meer steden in Vlaanderen en Wallonië aan te bieden en door een integratie van producten van Belgische bedrijven mogelijk te maken. Zo zal de Hi Belgium Pass het Belgisch ambassadeursproduct bij uitstek worden.