Hi Belgium Pass neemt vliegende start

Hi Belgium Pass neemt vliegende start

Vanmorgen zijn de eerste toeristen met een Hi Belgium Pass geland op Brussels Airport. De Hi Belgium Pass is een all-in-one formule die door Brussels Airlines wordt aangeboden met de medewerking van Brussels Airport, de NMBS en de toeristische diensten van de regio’s en steden van ons land. 

De Hi Belgium Pass heeft zijn start duidelijk niet gemist. Amper 4 weken na de lancering zijn er al 600 weekendpassen verkocht. De populairste vertrekplaatsen zijn momenteel Moskou, Madrid, Bilbao, Wenen en Barcelona. Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent staan bovenaan de verlanglijst van de Hi Belgium Pass kopers, maar ook Mechelen, Leuven en Luik zullen zich mogen verheugen op de komst van Hi Belgium Pass reizigers. 95 procent zakt alleen of met twee af naar België. De Hi Belgium bezoekers verblijven gemiddeld 3,6 dagen in ons land, wat langer is dan de gemiddelde verblijfsduur.

Het Hi Belgium Pass aanbod van Brussels Airlines is geldig vanuit 50 Europese luchthavens in 18 verschillende landen. De heenreis moet op een donderdag, vrijdag of zaterdag vallen en de terugreis op een zondag, maandag of dinsdag. Voor de vaste prijs van 149 euro krijgen de bezoekers een Check&GO retourticket van Brussels Airlines, een treinpas gedurende de hele verblijfsperiode in gans België en een city-, experience- of museumpas voor 2 steden naar keuze.

De Hi Belgium Pass is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen alle grote toeristische spelers in België. Het pakket kwam tot stand met de steun van de NMBS, Brussels Airport, Toerisme Vlaanderen, visit.brussels, Conseil bruxellois des Musées, Wallonie Belgique tourisme, Visit Brugge, Visit Gent, Visit Leuven, Visit Mechelen, Visit Antwerpen en de Fédération de Tourisme de Liège. De toeristische diensten zetten met heel veel plezier hun schouders onder de Hi Belgium Pass en organiseren gerichte promotieacties in het buitenland. Via sociale media, gerichte mailings, video’s en online advertenties bereiken ze samen zo honderdduizenden consumenten in Europa.

Brussels Airlines zal in de volgende weken en maanden de Hi Belgium Pass verder ontwikkelen door meer steden in Vlaanderen en Wallonië aan te bieden en door een integratie van producten van Belgische bedrijven mogelijk te maken. Zo zal de Hi Belgium Pass het Belgisch ambassadeursproduct bij uitstek worden.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem