Hi Belgium Pass neemt vliegende start

Vanmorgen zijn de eerste toeristen met een Hi Belgium Pass geland op Brussels Airport. De Hi Belgium Pass is een all-in-one formule die door Brussels Airlines wordt aangeboden met de medewerking van Brussels Airport, de NMBS en de toeristische diensten van de regio’s en steden van ons land. 

De Hi Belgium Pass heeft zijn start duidelijk niet gemist. Amper 4 weken na de lancering zijn er al 600 weekendpassen verkocht. De populairste vertrekplaatsen zijn momenteel Moskou, Madrid, Bilbao, Wenen en Barcelona. Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent staan bovenaan de verlanglijst van de Hi Belgium Pass kopers, maar ook Mechelen, Leuven en Luik zullen zich mogen verheugen op de komst van Hi Belgium Pass reizigers. 95 procent zakt alleen of met twee af naar België. De Hi Belgium bezoekers verblijven gemiddeld 3,6 dagen in ons land, wat langer is dan de gemiddelde verblijfsduur.

Het Hi Belgium Pass aanbod van Brussels Airlines is geldig vanuit 50 Europese luchthavens in 18 verschillende landen. De heenreis moet op een donderdag, vrijdag of zaterdag vallen en de terugreis op een zondag, maandag of dinsdag. Voor de vaste prijs van 149 euro krijgen de bezoekers een Check&GO retourticket van Brussels Airlines, een treinpas gedurende de hele verblijfsperiode in gans België en een city-, experience- of museumpas voor 2 steden naar keuze.

De Hi Belgium Pass is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen alle grote toeristische spelers in België. Het pakket kwam tot stand met de steun van de NMBS, Brussels Airport, Toerisme Vlaanderen, visit.brussels, Conseil bruxellois des Musées, Wallonie Belgique tourisme, Visit Brugge, Visit Gent, Visit Leuven, Visit Mechelen, Visit Antwerpen en de Fédération de Tourisme de Liège. De toeristische diensten zetten met heel veel plezier hun schouders onder de Hi Belgium Pass en organiseren gerichte promotieacties in het buitenland. Via sociale media, gerichte mailings, video’s en online advertenties bereiken ze samen zo honderdduizenden consumenten in Europa.

Brussels Airlines zal in de volgende weken en maanden de Hi Belgium Pass verder ontwikkelen door meer steden in Vlaanderen en Wallonië aan te bieden en door een integratie van producten van Belgische bedrijven mogelijk te maken. Zo zal de Hi Belgium Pass het Belgisch ambassadeursproduct bij uitstek worden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com