Hogere bezettingsgraad voor Brussels Airlines in november

Tijdens de novembermaand verbeterde Brussels Airlines dankzij haar nieuwe netwerkstrategie de bezettingsgraad met 0,7 procent punten. Het totaal aantal passagiers stabiliseerde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.  

 

Tijdens de eerste maand van het winterseizoen in de luchtvaart verwelkomde Brussels 415.590 passagiers aan boord van haar Europese en intercontinentale vluchten. Dat zijn er nagenoeg evenveel als in november 2011.

Het aantal passagiers dat met Brussels Airlines naar Afrika reisde steeg met 2,6 procent en ook de nieuwe New York lijndienst haalde een bevredigend resultaat. Het Europese netwerk trok 3,5 procent minder passagiers aan. Dat is in lijn met de aanpassing van het Brussels Airlines Europa netwerk in de winter. Met Edinburgh werd een nieuwe bestemming aan het Europese vluchtaanbod toegevoegd. De lijndiensten naar Athene en Polen verdwenen uit het aanbod. Ook de vluchten naar enkele typische zomerbestemmingen werden, net zoals de voorbije jaren,  in november onderbroken.

Dankzij deze netwerkstrategie, die beter inspeelt op de seizoensgebonden marktvraag, steeg de passagiersbezettingsgraad  met 0,7 pct. punten. Ook de algemene bezettingsgraad (passagiers & vracht) kende een mooie groei (+ 3,8 pct punten). De vrachtactiviteit groeide ook in november opnieuw sterk.

In deze cijfers zijn de talrijke passagiers van de vakantievluchten die Brussels Airlines uitvoert voor reisorganisatoren uit binnen- en buitenland niet inbegrepen.

 

  November 2012 November 2011 maand/maand verschil 
Passagiers 414.935 415.590 - 0,2%
Available seat-kilometres  1036,49 971,07 + 6,7%
Revenue seat-kilometres  665,06 615,97 + 8,0%
Freight ton-kilometres  13763 10291 + 33,7%
Overall Load factor (Passagiers en vracht) 60,9 % 57,1 % + 3,8 pct. punten
Seat Load Factor Passengers 64,2 % 63,5 % + 0,7 pct. punten

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com