Jan Smets treedt toe tot de Raad van Bestuur van SN Airholding

Jan Smets treedt toe tot de Raad van Bestuur van SN Airholding

Jan Smets, voormalig gouverneur van de Nationale Bank van België, werd door Deutsche Lufthansa AG, aandeelhouder van SN Airholding, verkozen tot lid van de raad van bestuur van SN Airholding. Met de komst van Jan Smets versterkt Brussels Airlines haar raad van bestuur met een gerenommeerde Belgische monetaire expert en econoom.

Jan Smets, econoom aan de Universiteit Gent, vervoegde in 1973 de afdeling Onderzoek en Economie van de Nationale Bank van België. In 1982 was hij expert in de Inflatie- en Competitiviteitscomités van de Centrale Raad voor de Industrie en een jaar later werd hij benoemd tot Belgisch expert in de EG-werkgroep monetair beleid, in opdracht van het Comité van Gouverneurs van de Centrale Banken van de Europese Economische Gemeenschap. In 1986 werd hij benoemd tot voorzitter van de Belgische Indexcommissie, een functie die hij tot 1992 bekleedde.

In 1994, na zes jaar ervaring in het Belgische politieke landschap, keerde Jan Smets terug naar de Nationale Bank als hoofd van het departement Onderzoek en Economie. In 1999 werd hij benoemd tot directeur van de Bank. Van 1999 tot 2002 kreeg hij als commissaris-generaal voor de euro de taak om zich voor te bereiden op de invoering van de euro. In maart 2015 begon de heer Smets zijn nieuwe rol als gouverneur van de Nationale Bank, een functie die hij tot januari 2019 bekleedde. De heer Smets was enkele jaren vicepresident van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid en voorzitter van de begrotingsafdeling van de Hoge Raad voor Financiën. Hij heeft ook verschillende internationale functies bekleed: hij was lid van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank, lid van de Raad van Bestuur van de Bank voor Internationale Betalingen en gouverneur van het Internationaal Monetair Fonds.

"Ik ben erg blij en trots dat Jan Smets heeft aanvaard om directeur te worden van de SN Airholding Board. Zijn langdurige expertise in de economie en zijn uitgebreide internationale ervaring zullen van grote waarde zijn voor ons", verklaarde Etienne Davignon, medevoorzitter van SN Airholding. "Zijn open mindedness sluit perfect aan bij waar Lufthansa, Eurowings en Brussels Airlines voor staan”.

Deutsche Lufthansa AG, aandeelhouder van SN Airholding, heeft Jan Smets aangesteld als nieuw bestuurslid van SN Airholding vanaf 9 juli.

De nieuwe raad van bestuur van SN Airholding bestaat uit de volgende leden:

  • Graaf en Minister van Staat Etienne Davignon (co-voorzitter)
  • Thorsten Dirks, Chief Executive Officer Eurowings (co-voorzitter)
  • Jan Smets, Voormalig gouverneur van de Nationale Bank van België.
  • Heike Birlenbach, Senior Vice President Sales Lufthansa Group Network Airlines & CCO Hub Frankfurt
  • Jörg Beissel, Head of Corporate Controlling at Deutsche Lufthansa AG
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem