JPA Design ontwerpt nieuwe interieur van Brussels Airlines A330 vloot

De internationale transport- en hospitality designspecialist JPA Design kondigt op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg aan dat het het nieuwe vliegtuiginterieur van de A330 langeafstandsvloot van Brussels Airlines zal creëren. 

Met deze belangrijke investering toont Brussels Airlines haar engagement voor het steeds verder verbeteren van de kwaliteit van haar aanbod en de beleving aan boord.

Brussels Airlines staat bekend om haar klantgerichtheid en haar professionele en gastvrije service. De samenwerking met JPA Design om een nieuwe look en feel te creëren voor haar Business, Premium Economy en Economy Class in haar ‘wide body’ toestellen is een belangrijke gelegenheid om die klantvriendelijke aanpak verder te zetten. De opdracht was om de fun factor en de levendige persoonlijkheid van het merk vast te leggen. Het interieur van de A330 vliegtuigen wordt van kop tot teen aangepakt, en wordt aan het eind van 2018 gelanceerd.

Tanguy Cartuyvels, Vice President Product en Marketing bij Brussels Airlines reageert op de nieuwe samenwerking met JPA:

“JPA, bekend voor haar expertise in het ontwerpen van premium vliegtuiginterieurs, is de ideale partner die inspeelt op onze behoeften. Onze nieuwe cabine, in alle drie de klasses, zal niet alleen ons DNA reflecteren, maar ook top notch comfort bieden aan onze gasten.”

John Tighe, Design Director of Transport bij JPA leidt het designproject:

“Brussels Airlines is een sterk en krachtig merk dat een diepe connectie heeft met haar klanten dankzij haar jarenlange ervaring met langeafstandsvluchten naar Afrika, maar ook naar de VS en India. De beleving die we creëren is energiek en straalt, al vanop het eerste gezicht, het merk uit, terwijl de diepgang van het ontwerp zichzelf onthult wanneer je relaxt in je eigen persoonlijke ruimte. Het is een trend bij vele merken om te spreken over ‘menselijk’ zijn. Brussels Airlines leeft al jaren volgens deze filosofie en kan daadwerkelijk een karakteristieke en warme ervaring aanbieden van begin tot einde. ‘We go the extra smile’ is hun mantra en het is JPA’s missie om deze waarden vast te leggen doorheen het hele vliegtuig.”

JPA Design, met bureaus in Londen, Singapore en Dubai, zal alle elementen aan boord van de A330’s van de maatschappij ontwerpen; van zetels tot tapijten, gordijnen, licht, afscheidingen en toiletten.

“Werken met de belangrijkste luchtvaartmaatschappij in België is enorm boeiend; ons JPA team spendeerde veel tijd aan het leren kennen van de maatschappij, haar mensen en de Belgische cultuur. We hebben de warmte van de lokale mensen ontdekt, de focus op het sociaal zijn, de liefde voor hun iconische stripfiguren en de eigenzinnigheid van het unieke “Belgitude” karakter. De verschillen met haar buren kunnen op het eerste gezicht subtiel lijken, maar zijn erg interessant en duidelijk voor wie echt begrijpt wat België is. We kregen de kans om België te ontdekken. De onderdompeling in de cultuur was een heerlijke ervaring en ons doel zal zijn om elementen van de ‘Belgitude’ tot leven te brengen in het finale cabineontwerp, in een zorgvuldig overwogen, kwalitatief en pragmatisch ontwerp.”

John Tighe, Design Director of Transport bij JPA

Brussels Airlines omarmt de Belgische geest en cultuur en wordt gezien als een ambassadeur voor haar land met onder andere haar Belgian Icons, Airbus A320 toestellen beschilderd met Kuifje, Magritte, de Rode Duivels, Tomorrowland en de Smurfen.

JPA Design kreeg van Brussels Airlines de opdracht om het product aan boord van de A330 vloot te ontwerpen, na een openbare aanbestedingsprocedure.

JPA Design team voor Brussels Airlines: 
John Tighe - Design Director, Transport 
Alessia Giardino – Senior Trends, Colour & Materials Designer. 
Frederik Vanden Borre – Designer, Transport. 
Tim Brien – Senior Designer (on galleys and entry areas), Transport. 

*****************************************************************************************

Over JPA Design

Het prijswinnende JPA Design is een wereldleider in het ontwerpen en creëren van premium omgevingen voor de hospitality- en transportsector. JPA Design, opgericht in 1982, heeft een bewonderenswaardige reputatie, en werkt met enkele van ‘s werelds meest prestigieuze merken in het ontwerpen van vliegtuig-, trein-, hotel- en luchthavenlounge-interieurs. JPA Design heeft bureaus in Londen, Singapore en Dubai.

Voor hun klanten zijn ze de vertrouwde partner in het management van een complexe set van criteria, nodig voor het ontwerpen en maken van toonaangevende interieurs in hun productcategorie. Het team bestaat uit specialisten in design, architectuur, techniek, trends, kleuren en materialen.

Klanten/merken: American Airlines, Brussels Airlines, Cathay Pacific, Changi Airport Group, Air China, flydubai, Garuda - Indonesia, Hawaiian Airlines, JAL, Libyan Wings, Singapore Airlines, Belmond Ltd – Venice Simplon-Orient-Express, Belmond Royal Scotsman, Belmond Grand Hibernian - IHG, Taj Hotels, The Pierre New York en Cape Weligama. JPA Design is eigenaar van een aantal patenten en wordt internationaal geprezen en met awards bekroond voor haar werk.

www.jpadesign.com  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com