Kim Daenen nieuwe Head of Corporate Communications Brussels Airlines

Voorganger Wencke Lemmes wordt Head of Customer Experience, Product en Marketing en blijft verantwoordelijk voor Public Affairs

Kim Daenen is aangesteld als de nieuwe Head of Corporate Communications bij Brussels Airlines, een rol waarin ze rechtstreeks rapporteert aan Peter Gerber, CEO van het bedrijf. Ze volgt hiermee Wencke Lemmes op die sinds 15 mei de rol van Head of Customer Experience, Product & Marketing op zich heeft genomen. In haar nieuwe rol blijft Wencke verantwoordelijk voor Public Affairs en Lobbying, een functie die ze onlangs op zich nam.

Kim Daenen, die zowel een Master in Vertaalwetenschappen & Bedrijfscommunicatie als een Master in Journalistiek heeft behaald, begon haar loopbaan bij Brussels Airlines in 2009. Als lid van het e-commerce team en later als Social Media Manager van de luchtvaartmaatschappij, droeg ze bij tot de online reputatie van de luchtvaartmaatschappij en ontwikkelde ze de social media communicatiestrategie. In 2014 vervoegde Kim Daenen de afdeling Corporate Communications van Brussels Airlines als Media Relations Manager en Woordvoerder, waar ze de reputatie van de Belgische luchtvaartmaatschappij beheerde en verder uitbouwde. Met haar ruime ervaring in interne en externe communicatie, crisiscommunicatie en public relations en haar uitgebreide kennis van het bedrijf en de luchtvaartsector, zal Kim de communicatiestrategie van Brussels Airlines verder uitbouwen.

"Met ons turnaround plan REBOOT Plus bouwen we aan een nieuw Brussels Airlines, waar verandering de enige constante zal zijn. Om dit nieuwe Brussels Airlines en de belangrijke investeringen in onze toekomst tot een succes te maken, zal een transparante en uitgebreide communicatie essentieel zijn. We zijn ervan overtuigd dat Kim de juiste persoon is om deze uitdaging aan te gaan en de communicatie- en public relations strategie toekomstbestendig te maken."
- Peter Gerber, CEO Brussels Airlines
"Ons bedrijf heeft de voorbije jaren enorme veranderingen doorgemaakt en zal dat blijven doen. In de komende maanden en jaren zal het transparant communiceren van onze duurzaamheidsambities één van onze belangrijkste prioriteiten zijn. Daarnaast zal onze focus blijven liggen op ons Belgisch ambassadeurschap, onze belangrijkste markt Afrika en onze voortdurende verbeteringen en investeringen om een structureel duurzaam bedrijf te worden, dat perspectieven biedt aan haar medewerkers en stakeholders."
- Kim Daenen, Head of Corporate Communications Brussels Airlines

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com