Kim Daenen nieuwe Head of Corporate Communications Brussels Airlines

Kim Daenen nieuwe Head of Corporate Communications Brussels Airlines

Voorganger Wencke Lemmes wordt Head of Customer Experience, Product en Marketing en blijft verantwoordelijk voor Public Affairs

Kim Daenen is aangesteld als de nieuwe Head of Corporate Communications bij Brussels Airlines, een rol waarin ze rechtstreeks rapporteert aan Peter Gerber, CEO van het bedrijf. Ze volgt hiermee Wencke Lemmes op die sinds 15 mei de rol van Head of Customer Experience, Product & Marketing op zich heeft genomen. In haar nieuwe rol blijft Wencke verantwoordelijk voor Public Affairs en Lobbying, een functie die ze onlangs op zich nam.

Kim Daenen, die zowel een Master in Vertaalwetenschappen & Bedrijfscommunicatie als een Master in Journalistiek heeft behaald, begon haar loopbaan bij Brussels Airlines in 2009. Als lid van het e-commerce team en later als Social Media Manager van de luchtvaartmaatschappij, droeg ze bij tot de online reputatie van de luchtvaartmaatschappij en ontwikkelde ze de social media communicatiestrategie. In 2014 vervoegde Kim Daenen de afdeling Corporate Communications van Brussels Airlines als Media Relations Manager en Woordvoerder, waar ze de reputatie van de Belgische luchtvaartmaatschappij beheerde en verder uitbouwde. Met haar ruime ervaring in interne en externe communicatie, crisiscommunicatie en public relations en haar uitgebreide kennis van het bedrijf en de luchtvaartsector, zal Kim de communicatiestrategie van Brussels Airlines verder uitbouwen.

"Met ons turnaround plan REBOOT Plus bouwen we aan een nieuw Brussels Airlines, waar verandering de enige constante zal zijn. Om dit nieuwe Brussels Airlines en de belangrijke investeringen in onze toekomst tot een succes te maken, zal een transparante en uitgebreide communicatie essentieel zijn. We zijn ervan overtuigd dat Kim de juiste persoon is om deze uitdaging aan te gaan en de communicatie- en public relations strategie toekomstbestendig te maken."
- Peter Gerber, CEO Brussels Airlines
"Ons bedrijf heeft de voorbije jaren enorme veranderingen doorgemaakt en zal dat blijven doen. In de komende maanden en jaren zal het transparant communiceren van onze duurzaamheidsambities één van onze belangrijkste prioriteiten zijn. Daarnaast zal onze focus blijven liggen op ons Belgisch ambassadeurschap, onze belangrijkste markt Afrika en onze voortdurende verbeteringen en investeringen om een structureel duurzaam bedrijf te worden, dat perspectieven biedt aan haar medewerkers en stakeholders."
- Kim Daenen, Head of Corporate Communications Brussels Airlines
Story image

 

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem