Luc Coene verkozen tot lid Raad van Bestuur SN Airholding

Luc Coene, tot voor kort gouverneur van de Nationale Bank van België, werd tijdens de bijeenkomst van de Raad van Bestuur van SN Airholding verkozen tot bestuurder. Met Luc Coene versterkt de SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines, zich met een zeer gereputeerde economist en financieel topexpert.

Luc Coene (°1947) startte zijn professionele carrière in 1973 bij de Nationale Bank van België. Tijdens zijn rij gevulde loopbaan was hij ook aan de slag bij het IMF, de EU Commissie en in de Belgische politiek als senator, kabinetschef en secretaris van de Ministerraad. In 2003, het jaar waarin hij omwille van zijn verdiensten ook minister van Staat werd, keerde hij terug naar de Nationale Bank. Eerst als Vice-Gouverneur en van 2011 tot maart 2015 als Gouverneur. Hij is sindsdien lid van de Toezichtsraad van het Toezichtsmechanisme van de Europese Centrale Bank.. Luc Coene bekleedt ook verschillende andere mandaten, waaronder ondervoorzitter van de Raad Van Bestuur van de Koninklijke Muntschouwburg.

 

Tijdens de Raad van Bestuur van 23 april werd hij voorgedragen en verkozen tot nieuw bestuurslid van SN Airholding. De bestuursraad co-opteerde Luc Coene ook tot lid van het Strategisch Committee en het Audit Committee.

 

Sinds 23 April 2015 is de Raad van Bestuur van SN Airholding nu samengesteld uit:

 

Burggraaf & Minister van Staat Etienne Davignon (Voorzitter)

Dr Theo Peeters, Professor Emiritus KU Leuven

Mr Emmanuel van Innis, Adviseur van de Chief Executive Officer van Engie, lid van de Raad van Bestuur

Minister van Staat  Luc Coene, Voormalig Gouverneur Nationale Bank van België

Mr Harry Hohmeister, Chief Executive Officer Swiss International Airlines & Member the Board of Deutsche Lufthansa AG.

Mr Jens Bischof, Member of the Lufthansa German Airlines Board Product, Marketing & Sales and Chief Commercial Officer

Dr William Willms, Vice President Finance Lufthansa Technik AG

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem