Luc Coene verkozen tot lid Raad van Bestuur SN Airholding

Luc Coene, tot voor kort gouverneur van de Nationale Bank van België, werd tijdens de bijeenkomst van de Raad van Bestuur van SN Airholding verkozen tot bestuurder. Met Luc Coene versterkt de SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines, zich met een zeer gereputeerde economist en financieel topexpert.

Luc Coene (°1947) startte zijn professionele carrière in 1973 bij de Nationale Bank van België. Tijdens zijn rij gevulde loopbaan was hij ook aan de slag bij het IMF, de EU Commissie en in de Belgische politiek als senator, kabinetschef en secretaris van de Ministerraad. In 2003, het jaar waarin hij omwille van zijn verdiensten ook minister van Staat werd, keerde hij terug naar de Nationale Bank. Eerst als Vice-Gouverneur en van 2011 tot maart 2015 als Gouverneur. Hij is sindsdien lid van de Toezichtsraad van het Toezichtsmechanisme van de Europese Centrale Bank.. Luc Coene bekleedt ook verschillende andere mandaten, waaronder ondervoorzitter van de Raad Van Bestuur van de Koninklijke Muntschouwburg.

 

Tijdens de Raad van Bestuur van 23 april werd hij voorgedragen en verkozen tot nieuw bestuurslid van SN Airholding. De bestuursraad co-opteerde Luc Coene ook tot lid van het Strategisch Committee en het Audit Committee.

 

Sinds 23 April 2015 is de Raad van Bestuur van SN Airholding nu samengesteld uit:

 

Burggraaf & Minister van Staat Etienne Davignon (Voorzitter)

Dr Theo Peeters, Professor Emiritus KU Leuven

Mr Emmanuel van Innis, Adviseur van de Chief Executive Officer van Engie, lid van de Raad van Bestuur

Minister van Staat  Luc Coene, Voormalig Gouverneur Nationale Bank van België

Mr Harry Hohmeister, Chief Executive Officer Swiss International Airlines & Member the Board of Deutsche Lufthansa AG.

Mr Jens Bischof, Member of the Lufthansa German Airlines Board Product, Marketing & Sales and Chief Commercial Officer

Dr William Willms, Vice President Finance Lufthansa Technik AG

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com