Lufthansa Cargo en Brussels Airlines Cargo starten nauwe samenwerking

Lufthansa Cargo en Brussels Airlines Cargo starten nauwe samenwerking

Vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines met vertrek vanaf 1 september 2018 vanaf nu te boeken bij Lufthansa Cargo

Brussel/Frankfurt, 14 augustus 2018 - De in het voorjaar aangekondigde commercialisering van de vrachtcapaciteit van Brussels Airlines (SN) door Lufthansa Cargo is van start gegaan en boekingen voor vluchten met vertrek vanaf 1 september 2018 zijn nu mogelijk. Zoals gebruikelijk is de capaciteit reserveerbaar vanaf maximaal 30 dagen voor vertrek. De vracht vliegt op de airway bills van Lufthansa Cargo, herkenbaar aan de nummerreeks startend met 020.

 

De netwerken van Brussels Airlines en Lufthansa Cargo vullen elkaar perfect aan. Dankzij de nieuwe samenwerking hebben klanten van Brussels Airlines Cargo gemakkelijk toegang tot het wereldwijde routenetwerk van Lufthansa Cargo met ongeveer 300 bestemmingen in meer dan 100 landen. Voor de klanten van Lufthansa Cargo zal het routenetwerk worden aangevuld met nieuwe aantrekkelijke bestemmingen - voornamelijk in West-, Oost- en Centraal-Afrika, rechtstreeks vanuit Brussel. Dit voegt 15 Afrikaanse bestemmingen toe aan het netwerk:

 

Banjul (BJL, Gambia), Conakry (CKY, Guinee), Freetown (FNA, Sierra Leone), Monrovia (ROB, Liberia), Abidjan (ABJ, Ivoorkust), Accra (ACC, Ghana), Ouagadougou (OUA, Burkina Faso), Lomé (LFW, Togo), Cotonou (COO, Benin), Douala (DLA, Kameroen), Yaounde (NSI, Kameroen), Kinshasa (FIH, Democratische Republiek Congo), Entebbe (EBB, Oeganda), Kigali (KGL, Rwanda), Bujumbura (BJM, Burundi).

 

"Dankzij de nauwe samenwerking tussen Brussels Airlines en Lufthansa Cargo genieten onze klanten van talrijke nieuwe verbindingen en bestemmingen. We zijn erg blij dat ons wereldwijde netwerk daardoor nog uitgebreider en sterker wordt."
- Dorothea von Boxberg, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Product en Verkoop bij Lufthansa Cargo.

 

"Onze nauwe samenwerking met Lufthansa Cargo resulteert in een echte win-winsituatie voor beide bedrijven alsook voor onze klanten. Als Afrika-specialist voegen wij nieuwe bestemmingen toe aan de portefeuille van Lufthansa Cargo en vanuit het perspectief van Brussels Airlines kunnen we onze vrachtcapaciteit nu nog beter benutten."
- Reinout Puissant, Global Platform Manager bij Brussels Airlines Cargo.

 

Brussels Airlines is de vijfde luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer waarvan de vrachtcapaciteit op de markt wordt gebracht door Lufthansa Cargo. Klanten van de Duitse cargo maatschappij hadden al toegang tot de laadruimen van Lufthansa, Austrian Airlines, Eurowings en SunExpress. De vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines voegen de laadruimen van 10 wide-body vliegtuigen en 43 narrow-body vliegtuigen toe aan het Lufthansa Cargo-aanbod. Bovendien exploiteert Lufthansa Cargo 17 vrachtvliegtuigen en maakt gebruik van de vrachtcapaciteit van Aerologic, een joint venture tussen Lufthansa Cargo en DHL Express.

Lufthansa Cargo AG

Lufthansa Cargo behoort tot 's werelds grootste luchtvrachtmaatschappijen. In het boekjaar 2017 vervoerde de luchtvaartmaatschappij ongeveer 1,6 miljoen ton vracht en post en verkocht ze 8,9 miljard tonkilometers. Het bedrijf heeft momenteel wereldwijd ongeveer 4.500 mensen in dienst. Lufthansa Cargo richt zich op de luchthaven-tot-luchthaven business. Het vrachtvervoersbedrijf bedient ongeveer 300 bestemmingen in meer dan 100 landen met een eigen vloot vrachtvliegtuigen, de ruimcapaciteit van passagiersvliegtuigen van Lufthansa, Austrian Airlines en Eurowings en een uitgebreid wegennet. Het grootste deel van het vrachtvervoer gaat via de luchthaven van Frankfurt. Lufthansa Cargo is een volledige dochteronderneming van Deutsche Lufthansa AG.

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem