Lufthansa Cargo en Brussels Airlines Cargo starten nauwe samenwerking

Vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines met vertrek vanaf 1 september 2018 vanaf nu te boeken bij Lufthansa Cargo

Brussel/Frankfurt, 14 augustus 2018 - De in het voorjaar aangekondigde commercialisering van de vrachtcapaciteit van Brussels Airlines (SN) door Lufthansa Cargo is van start gegaan en boekingen voor vluchten met vertrek vanaf 1 september 2018 zijn nu mogelijk. Zoals gebruikelijk is de capaciteit reserveerbaar vanaf maximaal 30 dagen voor vertrek. De vracht vliegt op de airway bills van Lufthansa Cargo, herkenbaar aan de nummerreeks startend met 020.

 

De netwerken van Brussels Airlines en Lufthansa Cargo vullen elkaar perfect aan. Dankzij de nieuwe samenwerking hebben klanten van Brussels Airlines Cargo gemakkelijk toegang tot het wereldwijde routenetwerk van Lufthansa Cargo met ongeveer 300 bestemmingen in meer dan 100 landen. Voor de klanten van Lufthansa Cargo zal het routenetwerk worden aangevuld met nieuwe aantrekkelijke bestemmingen - voornamelijk in West-, Oost- en Centraal-Afrika, rechtstreeks vanuit Brussel. Dit voegt 15 Afrikaanse bestemmingen toe aan het netwerk:

 

Banjul (BJL, Gambia), Conakry (CKY, Guinee), Freetown (FNA, Sierra Leone), Monrovia (ROB, Liberia), Abidjan (ABJ, Ivoorkust), Accra (ACC, Ghana), Ouagadougou (OUA, Burkina Faso), Lomé (LFW, Togo), Cotonou (COO, Benin), Douala (DLA, Kameroen), Yaounde (NSI, Kameroen), Kinshasa (FIH, Democratische Republiek Congo), Entebbe (EBB, Oeganda), Kigali (KGL, Rwanda), Bujumbura (BJM, Burundi).

 

"Dankzij de nauwe samenwerking tussen Brussels Airlines en Lufthansa Cargo genieten onze klanten van talrijke nieuwe verbindingen en bestemmingen. We zijn erg blij dat ons wereldwijde netwerk daardoor nog uitgebreider en sterker wordt."
- Dorothea von Boxberg, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Product en Verkoop bij Lufthansa Cargo.

 

"Onze nauwe samenwerking met Lufthansa Cargo resulteert in een echte win-winsituatie voor beide bedrijven alsook voor onze klanten. Als Afrika-specialist voegen wij nieuwe bestemmingen toe aan de portefeuille van Lufthansa Cargo en vanuit het perspectief van Brussels Airlines kunnen we onze vrachtcapaciteit nu nog beter benutten."
- Reinout Puissant, Global Platform Manager bij Brussels Airlines Cargo.

 

Brussels Airlines is de vijfde luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer waarvan de vrachtcapaciteit op de markt wordt gebracht door Lufthansa Cargo. Klanten van de Duitse cargo maatschappij hadden al toegang tot de laadruimen van Lufthansa, Austrian Airlines, Eurowings en SunExpress. De vrachtcapaciteiten van Brussels Airlines voegen de laadruimen van 10 wide-body vliegtuigen en 43 narrow-body vliegtuigen toe aan het Lufthansa Cargo-aanbod. Bovendien exploiteert Lufthansa Cargo 17 vrachtvliegtuigen en maakt gebruik van de vrachtcapaciteit van Aerologic, een joint venture tussen Lufthansa Cargo en DHL Express.

Lufthansa Cargo AG

Lufthansa Cargo behoort tot 's werelds grootste luchtvrachtmaatschappijen. In het boekjaar 2017 vervoerde de luchtvaartmaatschappij ongeveer 1,6 miljoen ton vracht en post en verkocht ze 8,9 miljard tonkilometers. Het bedrijf heeft momenteel wereldwijd ongeveer 4.500 mensen in dienst. Lufthansa Cargo richt zich op de luchthaven-tot-luchthaven business. Het vrachtvervoersbedrijf bedient ongeveer 300 bestemmingen in meer dan 100 landen met een eigen vloot vrachtvliegtuigen, de ruimcapaciteit van passagiersvliegtuigen van Lufthansa, Austrian Airlines en Eurowings en een uitgebreid wegennet. Het grootste deel van het vrachtvervoer gaat via de luchthaven van Frankfurt. Lufthansa Cargo is een volledige dochteronderneming van Deutsche Lufthansa AG.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com