Brussels Airlines doet aanzienlijke investering in langeafstandsvloot

In de loop van 2018 en 2019 vervangt Brussels Airlines vanaf eind volgend jaar zeven van haar tien lange afstandsvliegtuigen. Bij deze belangrijke investering in de verdere groei van het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines blijft de Belgische luchtvaartmaatschappij de Airbus A330 trouw omdat het toesteltype zowel commercieel als operationeel gezien de beste keuze is. De A330 vliegtuigen zullen uitgerust worden met een volledig vernieuwde cabine met het hoogste comfort in de drie reisklassen (Business  Class, Economy Privilege and Economy Class).

In de loop van 2018 en 2019 verwelkomt Brussels Airlines zeven Airbus A330-300 ‘CEO’ vliegtuigen, die zeven oudere A330-200 en A330-300 lange afstandsvliegtuigen in de vloot zullen vervangen. De leasetermijn van deze zeven toestellen loopt dan ten einde. De voorbije maanden maakte Brussels Airlines samen met de Lufthansa Group een diepgaande studie over de vervanging van zeven van hun tien langeafstandsvliegtuigen. Gebaseerd op die studie keurde de Raad van Bestuur van Brussels Airlines de aankoop zeven Airbus A330-300 ‘CEO’ vliegtuigen goed. Vanuit zowel commercieel, economisch als operationeel standpunt is de Airbus A330-300 ‘CEO’ het beste toestel voor het langeafstandsnetwerk dat Brussels Airlines (voor zowel passagiers als vracht) in de toekomst nog verder wil uitbreiden.

De Airbussen zullen uitgerust zijn met nieuwe cabines in de drie reisklassen, om nog hoger comfort te kunnen biede. Meer details over de stoelconfiguratie en het state-of-the-art product zullen later bekendgemaakt worden.

Met deze beslissing blijft Brussels Airlines dus trouw aan de Airbus A330, één van de meest succesvolle vliegtuigen uit het Airbus gamma. De recentere ‘CEO’ vliegtuigen brengen vele voordelen met zich mee voor Brussels Airlines, waaronder een beduidend hogere maximum take off weight en reikwijdte dan de huidige waardoor er meer passagiers en vracht aan boord kan worden genomen.

Terwijl Brussels Airlines vandaag nog met verschillende motortypes vliegt, zullen de recentere toestellen allemaal uitgerust zijn met Rolls Royce Trent 700 motoren. Dit geluidsarmer en zuiniger motortype dat minder brandstof verbruikt, minder geluid produceert en minder CO2 uitstoot, is al in gebruik bij verschillende andere luchtvaartmaatschappijen uit de Lufthansa Group. Ook voor het Brussels Airlines Maintenance & Engineering Department leidt deze harmonisering en standaardisering tot voordelen, vooral een reductie van de complexiteit.

De vlootvervanging gaat in 2018 van start en loopt door in 2019. Eenmaal de vlootvervanging rond is zal Brussels Airlines niet alleen beschikken over een veel jongere maar ook een performantere langeafstandsvloot die aan de passagiers nog meer comfort biedt dan vandaag. Lufthansa en Brussels Airlines investeren zo dus samen in de toekomstige groei van de Belgische luchtvaartmaatschappij.

 

“Slechts enkele maanden na de complete overname van Brussels Airlines neemt Lufthansa namens Eurowings Group een belangrijke investeringsbeslissing en bevestigt hiermee  haar vertrouwen in de duurzame toekomst én ontwikkeling van Brussels Airlines. Dit is het grootste investeringsdossier in de 15-jarige geschiedenis van Brussels Airlines. Dankzij dit vlootvervangingsproject gaan we onze klanten nog meer comfort kunnen aanbieden en dat met nog stillere, efficiëntere en nog meer milieuvriendelijke vliegtuigen. Ook op vlak van service aan boord willen we onze klanten een unieke reiservaring bieden in een exclusieve Business Class, een vernieuwde Economy Privilege en een nieuwe Economy Class. In onze inspanningen om continu ons aanbod vanuit onze Brusselse hub te verbeteren, willen we onze klanten een reiservaring aanbieden die hen echt een thuisgevoel geeft en die onze crews de mogelijkheid biedt om elke dag ‘the extra smile’ te gaan voor onze klanten.”  

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com