Brussels Airlines doet aanzienlijke investering in langeafstandsvloot

Brussels Airlines doet aanzienlijke investering in langeafstandsvloot

In de loop van 2018 en 2019 vervangt Brussels Airlines vanaf eind volgend jaar zeven van haar tien lange afstandsvliegtuigen. Bij deze belangrijke investering in de verdere groei van het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines blijft de Belgische luchtvaartmaatschappij de Airbus A330 trouw omdat het toesteltype zowel commercieel als operationeel gezien de beste keuze is. De A330 vliegtuigen zullen uitgerust worden met een volledig vernieuwde cabine met het hoogste comfort in de drie reisklassen (Business  Class, Economy Privilege and Economy Class).

In de loop van 2018 en 2019 verwelkomt Brussels Airlines zeven Airbus A330-300 ‘CEO’ vliegtuigen, die zeven oudere A330-200 en A330-300 lange afstandsvliegtuigen in de vloot zullen vervangen. De leasetermijn van deze zeven toestellen loopt dan ten einde. De voorbije maanden maakte Brussels Airlines samen met de Lufthansa Group een diepgaande studie over de vervanging van zeven van hun tien langeafstandsvliegtuigen. Gebaseerd op die studie keurde de Raad van Bestuur van Brussels Airlines de aankoop zeven Airbus A330-300 ‘CEO’ vliegtuigen goed. Vanuit zowel commercieel, economisch als operationeel standpunt is de Airbus A330-300 ‘CEO’ het beste toestel voor het langeafstandsnetwerk dat Brussels Airlines (voor zowel passagiers als vracht) in de toekomst nog verder wil uitbreiden.

De Airbussen zullen uitgerust zijn met nieuwe cabines in de drie reisklassen, om nog hoger comfort te kunnen biede. Meer details over de stoelconfiguratie en het state-of-the-art product zullen later bekendgemaakt worden.

Met deze beslissing blijft Brussels Airlines dus trouw aan de Airbus A330, één van de meest succesvolle vliegtuigen uit het Airbus gamma. De recentere ‘CEO’ vliegtuigen brengen vele voordelen met zich mee voor Brussels Airlines, waaronder een beduidend hogere maximum take off weight en reikwijdte dan de huidige waardoor er meer passagiers en vracht aan boord kan worden genomen.

Terwijl Brussels Airlines vandaag nog met verschillende motortypes vliegt, zullen de recentere toestellen allemaal uitgerust zijn met Rolls Royce Trent 700 motoren. Dit geluidsarmer en zuiniger motortype dat minder brandstof verbruikt, minder geluid produceert en minder CO2 uitstoot, is al in gebruik bij verschillende andere luchtvaartmaatschappijen uit de Lufthansa Group. Ook voor het Brussels Airlines Maintenance & Engineering Department leidt deze harmonisering en standaardisering tot voordelen, vooral een reductie van de complexiteit.

De vlootvervanging gaat in 2018 van start en loopt door in 2019. Eenmaal de vlootvervanging rond is zal Brussels Airlines niet alleen beschikken over een veel jongere maar ook een performantere langeafstandsvloot die aan de passagiers nog meer comfort biedt dan vandaag. Lufthansa en Brussels Airlines investeren zo dus samen in de toekomstige groei van de Belgische luchtvaartmaatschappij.

 

“Slechts enkele maanden na de complete overname van Brussels Airlines neemt Lufthansa namens Eurowings Group een belangrijke investeringsbeslissing en bevestigt hiermee  haar vertrouwen in de duurzame toekomst én ontwikkeling van Brussels Airlines. Dit is het grootste investeringsdossier in de 15-jarige geschiedenis van Brussels Airlines. Dankzij dit vlootvervangingsproject gaan we onze klanten nog meer comfort kunnen aanbieden en dat met nog stillere, efficiëntere en nog meer milieuvriendelijke vliegtuigen. Ook op vlak van service aan boord willen we onze klanten een unieke reiservaring bieden in een exclusieve Business Class, een vernieuwde Economy Privilege en een nieuwe Economy Class. In onze inspanningen om continu ons aanbod vanuit onze Brusselse hub te verbeteren, willen we onze klanten een reiservaring aanbieden die hen echt een thuisgevoel geeft en die onze crews de mogelijkheid biedt om elke dag ‘the extra smile’ te gaan voor onze klanten.”  

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Corporate Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem