Lufthansa en Brussels Airlines bundelen krachten in Afrika

  • “Één gezicht naar de klant toe”: Lufthansa Group bundelt sales activiteiten van al haar maatschappijen in Afrika
  • Nieuwe hoofdzetel ​ Sub-Saharische sales gevestigd in Brussel
  • Alle Brussels Airlines sales kantoren in Afrika worden deel van de Lufthansa Group sales organisatie

 

Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS integreren hun sales activiteiten in Afrika. De maatschappijen van de Lufthansa Group hadden eerder al hun verkoopstructuren voor corporate klanten en reisbureaus in vele markten wereldwijd met succes gealigneerd. De integratie wordt nu ook in Afrika verdergezet en is een belangrijke stap in de richting van “één gezicht naar de klant toe” en in het aanbieden van gemeenschappelijke producten en diensten wereldwijd.

 

Nieuwe sales hoofdzetel voor Sub-Saharisch Afrika in Brussel

Brussels Airlines heeft een sterke aanwezigheid en expertise in Afrika met een uitgebreid netwerk van 23 bestemmingen, vooral in West- en Centraal-Afrika. Om deze expertise te delen en om de integratie te ondersteunen om synergieën en efficiënties binnen Lufthansa Group te creëren, zal de hoofdzetel voor alle sales activiteiten in Sub-Saharisch Afrika, gevestigd zijn in Brussel op de Brussels Airlines hoofdzetel.

 

“Onze jarenlange ervaring op de Afrikaanse markt en onze geëngageerde collega’s zijn een perfecte aanvulling op de aanwezigheid van de Lufthansa Group in Afrika, vooral in het Sub-Saharische deel van het continent. Onze gezamenlijke klanten genieten nu van een grotere flexibiliteit dankzij een globaal aanbod dat het volledige netwerk van de Lufthansa Group in Afrika dekt”, voegt Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines, toe.

 

“Één gezicht naar de klant toe”

Met deze gezamenlijke commerciële setup zullen de huidige lokale sales teams in Afrika de verantwoordelijkheid overnemen voor alle luchtvaartmerken binnen de groep. “Klanten genieten daardoor van één aanspreekpunt en een blijvende lokale aanwezigheid. Dit maakt het mogelijk om dicht bij onze markten en klanten te staan, aan hun specifieke behoeften te voldoen en in de toekomst een geharmoniseerd aanbod te ontwikkelen". zegt Dr. Stefan Kreuzpaintner, Vice President Sales EMEA van Lufthansa Group. “Onze sales collega’s kunnen nu ál onze merken aanbieden, met gemeenschappelijke producten en pakketten”.

 

Lufthansa Group focust op Afrika

Afrika is een strategisch groeigebied voor de Lufthansa Group aangezien al haar maatschappijen van en naar het continent vliegen. Met de volledige overname van Brussels Airlines in januari 2017 breidde de Lufthansa Group haar netwerk uit van 21 naar 44 Afrikaanse bestemmingen. Dankzij de sterke focus op Afrika past Brussels Airlines perfect in het bestaande groepsnetwerk.

Vandaag is de Lufthansa Group de tweede grootste Europese luchtvaartgroep in Afrika met wekelijks 311 vluchten tussen Europa en Afrika.

 

Bij de ingang van het winterschema 2018/19 verhoogt de Lufthansa Group haar aanbod in Afrika:

  • Austrian Airlines opent een nieuwe route Wenen – Kaapstad (Zuid-Afrika), met twee vluchten per week.
  • Lufthansa verbetert haar Frankfurt – Addis Ababa verbinding naar een non-stop service die de vluchttijd met twee uur vermindert.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com