Lufthansa en Brussels Airlines onderhandelen over strategische kapitaalsinvestering

Deutsche Lufthansa AG en SN Airholding SA/NV, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, voeren constructieve onderhandelingen over een kapitaalsinvestering in SN Airholding. De bedoeling van de onderhandelingen is om tot een samenwerking met Brussels Airlines te komen als autonoom functionerende luchtvaartmaatschappij binnen de Lufthansa groep. Brussels Airlines is momenteel nog geen lid van een alliantie. De maatschappij opereert een Europees netwerk met Brussel als hub en specialiseert zich in een vluchtaanbod van en naar Afrika.

Lufthansa plant om via een kapitaalsverhoging initieel 45 procent te verwerven van de SN Airholding tegen een voorgestelde prijs van 65 miljoen euro. Na twee jaar of later zou Lufthansa een optierecht hebben om de resterende 55 pct te verwerven. De prijs van deze optie is afhankelijk van de toekomstige performantie van Brussels Airlines.

Zoals al eerder meegedeeld heeft Brussels Airlines de bedoeling om lid te worden van een commerciële alliantie waarbij ook de mogelijkheden van een industriële partner en financiële participatie worden geanalyseerd. Dit project laat de maatschappij toe om haar strategische doelstellingen beter te bereiken, de klanten een uitgebreider én competitiever Europees netwerk aan te bieden en om de groeistrategie in Afrika verder te zetten.

De volgende weken zal Lufthansa AG SN Airholding doorlichten en de onderhandelingen  afronden tot en met de contractuele details. De geplande kapitaalsinvestering moet nog goedgekeurd worden door de Supervisory Board van Lufthansa, de Raad van Bestuur en de aandeelhouders van SN Airholding en de mededingingsautoriteiten. 

Ten gepaste tijden zullen beide maatschappijen informatie verstrekken over de vooruitgang van de onderhandelingen. Er zullen in afwachting geen verdere verklaringen afgelegd worden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com