Lufthansa Group vliegt onder Europese vlag presenteert vier vliegtuigen met speciaal ontwerp: “Yes to Europe”

Op een event in Brussel werden de toestellen voorgesteld aan pers en publiek

Brussel, 13 mei 2024 – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings en Lufthansa hebben vandaag gezamenlijk vier vliegtuigen gepresenteerd aan pers en publiek in Brussel, met een speciaal Europees ontwerp. Bij de aanwezigen waren ook Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement, en Carsten Spohr, CEO van Lufthansa Group. Ze spraken zich uit voor een sterk en vrij Europa.

Lufthansa Groep gaf vandaag (maandag) op Brussels Airport een duidelijke en luide boodschap af voor een sterk Europa. Vier Airbus A320-vliegtuigen werden samen voorgesteld met een opvallende slogan: “Yes to Europe.”, en de Europese cirkel van sterren op hun romp. Hiermee stuurt Lufthansa Group een in de aanloop naar de volgende Europese verkiezingen: Neem een standpunt in - versterk de democratie.

Ongeveer 100 genodigden hadden zich voor de gelegenheid verzameld op Brussels Airport. Onder de genodigden bevonden zich de Voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola en de Belgische Eerste Minister Alexander De Croo, die zich beiden uitspraken voor een sterk en vrij Europa.

“Binnenkort krijgen miljoenen burgers de kans om de toekomst van de Europese Unie vorm te geven. Het is nu meer dan ooit aan ons allemaal om onze stem in de Europese verkiezingen te gebruiken om op te komen voor democratie en een verenigd en vrij continent. Dit is de voorwaarde voor een sterke locatie en een sterke economie.”
- Carsten Spohr, CEO, Lufthansa Group

De vier speciaal ontworpen Airbus A320's van Lufthansa Group met hun “Yes to Europe”-slogan vliegen al enkele weken door Europa en dienen als vliegende ambassadeurs van de Europese gedachte in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Als Europese luchtvaartgroep wil Lufthansa Group mensen aanmoedigen om te gaan stemmen bij deze verkiezingen en ook zelf een duidelijk statement maken ter ondersteuning van een sterk Europa.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats tussen 6 en 9 juni 2024.

Nico Cardone

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com