Managementwijziging bij Brussels Airlines

Peter Gerber treedt af als CEO en Christina Foerster aangeduid als ad interim CEO

Brussel - Dinsdag 31 januari 2023 - Peter Gerber, momenteel CEO van Brussels Airlines, legt vandaag zijn functie neer en de Lufthansa Group verlaten. Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group, zal op interim-basis de leiding van de luchtvaartmaatschappij overnemen.

Peter Gerber, momenteel CEO van Brussels Airlines, legt vandaag zijn functie neer en zal de Lufthansa Group verlaten. Peter leidde de Belgische luchtvaartmaatschappij sinds 1 maart 2021, en was daarnaast ook Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs.

Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group, zal op interim-basis de leiding van de luchtvaartmaatschappij overnemen. Christina kent Brussels Airlines goed, nadat ze er vanaf 2016 Chief Commercial Officer en tussen 2018 en 2020 CEO was. Een lange-termijn opvolger voor Peter Gerber zal zo snel mogelijk aangekondigd worden.

Peter Gerber begon zijn carrière bij Lufthansa Group in 1992, en was vanaf 1997 verantwoordelijk voor Group Accounting, Fees and Charges. Tussen 2001 en 2004 was Peter als projectmanager verantwoordelijk voor het groepsbrede "D-Check"-programma ter bescherming van de inkomsten. ​ Daarna nam hij verantwoordelijkheden over op het gebied van het CAO-beleid en de sociale zekerheid van Lufthansa Group. Deze periode besloeg vijf jaar tussen 2004 en 2009. ​
In juni 2009 werd Peter Gerber benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Cargo AG en was hij verantwoordelijk voor Financiën en Human Resources. In juni 2012 stapte Gerber over naar de Raad van Bestuur van Lufthansa Passage Airlines en was hij verantwoordelijk voor Human Resources, IT & Services. Sinds mei 2014 is Peter Gerber voorzitter van de Raad van Bestuur van Lufthansa Cargo AG.

 

Joëlle Neeb

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com