MANDAAT VAN NINA ÖWERDIECK, CFO BRUSSELS AIRLINES, MET VIJF JAAR VERLENGD

MANDAAT VAN NINA ÖWERDIECK, CFO BRUSSELS AIRLINES, MET VIJF JAAR VERLENGD

 

Brussel, 12 mei 2023 - De SN Airholding Board van Brussels Airlines heeft het mandaat van Nina Öwerdieck als Chief Financial Officer van de luchtvaartmaatschappij met vijf jaar verlengd. Nina Öwerdieck maakt sinds 2020 deel uit van het Directiecomité van Brussels Airlines. ​ Ze heeft de maatschappij onder meer door de coronapandemie geloodst en gezorgd voor een vervroegde terugbetaling van de staatslening.

Nina Öwerdieck bekleedt sinds 1 juni 2020 de functie van CFO bij Brussels Airlines. Samen met Dorothea von Boxberg, Chief Executive Officer, en Tilman Reinshagen, Chief Operations Officer, geeft zij leiding aan de in Brussel gevestigde luchtvaartmaatschappij en één van de vier netwerkmaatschappijen van Lufthansa Group.

"Onder Nina's leiding is Brussels Airlines erin geslaagd de ergste crisis ooit in haar geschiedenis achter zich te laten door in 2022 een zeer sterk financieel resultaat in het derde kwartaal te behalen. Bovendien heeft Nina met succes het reorganisatieplan Reboot Plus geleid en een vervroegde terugbetaling van de Belgische overheidslening bewerkstelligd. Ik ben erg blij dat Nina nog vijf jaar lid blijft van het Directiecomité van Brussels Airlines. Samen met haar collega's zal ze voortbouwen op de troeven van de luchtvaartmaatschappij en deze begeleiden naar duurzame winstgevendheid."
​- Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group en voorzitster van de SN Airholding Board
“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de SN Airholding Board en Brussels Airlines in mij stellen. De verlenging van mijn mandaat laat me toe verder te werken aan een sterke toekomst voor de Belgische maatschappij.”
​- Nina Öwerdieck, CFO van Brussels Airlines

 

 

Joëlle Neeb For media requests only

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem