Mario Elias aan boord bij Brussels Airlines als Star Chef

Brussel - 17 juni 2022 - Vanaf 1 juli zullen Business Class klanten van Brussels Airlines op langeafstandsvluchten genieten van een unieke gastronomische ervaring gecreëerd door de Belgische chef Mario Elias, van restaurant Le Cor de Chasse*.

Al jaren is Brussels Airlines een vliegende ambassadeur van België en biedt ze aan boord onder meer een selectie van Belgische bieren, wijnen of nog pralines, wafels en koekjes aan. De samenwerking met Mario Elias vervolledigt dit plaatje. De chef wordt zo de dertiende Star Chef sinds het concept in 2013 gelanceerd werd en volgt Tim Boury op.

“Het was een intense samenwerking en een hele uitdaging om dit menu samen te stellen. Op tienduizend meter hoogte moeten recepten worden aangepast aan de verschillende beperkingen. Ik ben dan ook erg trots op het resultaat waarbij ik alles op alles gezet heb om een seizoensgebonden menu samen te stellen met de beste Belgische producten.”
Mario Elias, Chef van restaurant Le Cor de Chasse

De beste lokale producten staan centraal in de keuken van Mario Elias
Mario Elias nam meer dan twintig jaar geleden, met zijn echtgenote Aurore Matagne, het restaurant Le Cor de Chasse over dat zich toen in Barvaux-sur-Outhe bevond. Negen jaar later verhuizen ze naar de prachtige kasteelhoeve in het pittoreske en bosrijke Wéris.

Chef Elias komt uit een familie van koks. Zijn overgrootvader maakte roomijs dat hij op zijn bakfiets verkocht aan de Noordzee. Zijn overgrootmoeder was dan weer chef bij een baron en in een hotel in Stadt, Zwitserland. De ouders van Mario hebben deze passie overgeërfd en baten restaurants uit in Koksijde en Barvaux. En ook nu zet de familietraditie zich verder met Mario als Chef, Aurore als gastvrouw en zoon Jonah als sommelier.

Seizoensproducten uit de eigen streek, gehaald bij de beste ambachtslieden, worden ingezet in een bewerkt samenspel van smaken. Chef Elias serveert zijn gerechten graag in verschillende borden - die hij ook zelf maakt - om de diverse facetten van het hoofdproduct te benadrukken.

“Mario Elias wordt omschreven als een no-nonsense chef die trots is op zijn erfgoed en werkt met de beste, voornamelijk Belgische, ingrediënten. Dit sluit perfect aan bij de ‘Belgitude’ waar Brussels Airlines als Belgische luchtvaartmaatschappij voor wil staan. We blijven verder investeren in de reiservaring van onze klanten en zijn erg blij dat ze het fantastische werk van Mario binnenkort aan boord zullen ontdekken.”
Philip Mortier, Inflight Product Manager, Brussels Airlines

Een zorgvuldig uitgekiend menu voor de Business Class passagiers
De reizigers in Business Class zullen voor het voorgerecht kunnen kiezen uit gerookte forel (met Jangaji van daikon en zure room) of op lage temperatuur gegaarde kipfilet (met een salade van gerst, venkel, zeewier en kaviaar tomaten). Als hoofdgerecht hebben ze de keuze uit gestoofde kalfsfilet (met onder meer gekonfijte aubergine, erwten, mozzarella, crème van kersen en gnocchi van geroosterd brood), op het vel gebakken koolvis (met groene asperges, risotto, Noilly Prat saus met lavasolie) of soba noedels (met witte asperges, broccolini, kerstomaatjes en groene kerriesaus met kokos). Als afsluiter staat een ganache van pistache, parelgort, frambozenpudding en passievruchtencoulis op het menu.

De wijnen bij de gerechten in het nieuwe Business Class menu werden geselecteerd door Master of Wine Jan De Clercq.

Star Chef menu’s aan boord sinds 2013
Sinds 2013 laat Brussels Airlines haar passagiers op intercontinentale vluchten kennismaken met regionale gerechten van de hand van gerenommeerde Belgische sterrenchefs. De chefs stellen zelf een volledig menu samen op basis van streekproducten uit hun regio. ​
De eerste Belgian Star Chef was Geert Van Hecke van het toenmalige Brugse restaurant De Karmeliet.

Maaike Andries

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com