Meer dan 80% van de deelnemers hebben hun vliegangst overwonnen

In augustus 2006 sloegen Brussels Airlines, Brussels Airport en de Universiteit Gent de handen in mekaar voor het oprichten van een cursus tegen vliegangst. Twee jaar na de lancering van dit wetenschappelijk ondersteund programma zijn de resultaten uiterst positief. De fobie voor luchtvaart verdween bij meer dan 80 % van de deelnemers. Dit jaar worden er nog sessies georganiseerd in september en december.

Ondanks het feit dat het vliegtuig vandaag de dag een vaak gebruikt transportmiddel is, lijden veel mensen aan vliegangst (10 tot 30 procent van de bevolking). Zowel voor vakantiegangers als zakenmensen kan deze vliegangst een serieuze hinderpaal zijn in het dagelijks leven.

Om aan de enorme vraag van mensen met vliegangst te beantwoorden, hebben Brussels Airlines, Brussels Airport en de Universiteit Gent hun krachten gebundeld. Samen ontwikkelden ze een cursus met een zeer hoog slaagpercentage.

De tweedaagse cursussen worden in het Frans en Nederlands gegeven. Het programma omvat een dag theorie (een lijnpiloot vertelt over de technische en praktische aspecten van een vliegtuig, therapeuten geven de deelnemers inzicht in hun angstbeleving en leren ademhalingsoefeningen aan) en een praktisch gedeelte (vlucht samen met een psychologische coach). Eenmaal dit programma is afgewerkt, volgt er 6 maanden later nog een follow-up.

Sinds de lancering hebben 78 kandidaten deelgenomen aan de cursus tegen vliegangst. Van deze deelnemers behoort 81% niet meer tot de “klinische groep” van mensen met vliegangst. Bij 17% van de kandidaten is een beduidende daling van het niveau van vliegangst merkbaar.

Jan, wiens vrouw heeft deelgenomen aan onze cursus schreef ons: “ Ik wil jullie bedanken voor de inspanningen en het positieve resultaat van de cursus. Ik heb mijn vrouw nog nooit zo enthousiast horen vertellen over vliegtuigen. We hopen dat het echt een keerpunt is voor haar. Bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit project.”

Deze bemoedigende resultaten gekoppeld aan de constante vraag van nieuwe deelnemers hebben de drie partners aangemoedigd om de komenden maanden opnieuw cursussen te organiseren. De volgende sessies vinden plaats in september en december. Bovendien is de kost van het programma en de therapie herzien tot 999 euro alles inbegrepen (cursus, opvolging, vlucht, maaltijden, btw,…)

Verdere informatie over de komende cursussen en inschrijvingen maar ook meer gedetailleerde uitleg over de gehanteerde methode is terug te vinden op de website www.vliegangst.org. Geïnteresseerden kunnen zich onmiddellijk inschrijven op deze website.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com