Meer tijd met het gezin wordt nieuwjaarsvoornemen voor bijna 1 op 3 Belgen

Meer tijd met het gezin wordt nieuwjaarsvoornemen voor bijna 1 op 3 Belgen

Brussels Airlines wil hen een duwtje in de rug geven bij de realisatie

Onder de slagzin ‘Happy Times’ wil Brussels Airlines Belgen meer tijd met elkaar laten doorbrengen. De maatschappij onderzocht samen met onderzoeksbureau iVOX  hoeveel belang Belgen hechten aan samen tijd doorbrengen en hoe ze dit liefst doen. 75% van de Belgen vindt tijd met familie een belangrijke factor om gelukkig te zijn.  8 op 10 ondervraagden met een relatie zeggen dat reizen hen weer verliefd kan maken. 3 op 10 landgenoten maken van meer ‘quality time’ zelfs een nieuwjaarsvoornemen voor 2019.

 

Minder dan 1 uur quality time per dag

Uit de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door Brussels Airlines en iVOX blijkt dat driekwart van de Belgen (75%) tijd met familie een belangrijke factor vindt om gelukkig te zijn. Voor 4 op 10 (41%) is dat zelfs dé belangrijkste. Toch zegt meer dan de helft van de bevraagden (53%) dat ze te weinig tijd hebben voor hun gezin en familie. 3 op 10 Belgen onder de 55 geeft aan dat ze maximum 1 uur per dag samen spenderen. Bijna 3 op 10 Belgen (29%) maakt van meer tijd spenderen met het gezin en familie een nieuwjaarsvoornemen voor 2019.

 

Reizen voor meer quality time samen

90% van de gezinnen met kinderen zegt dat op reis gaan de ideale manier is om meer tijd met elkaar door te brengen. Het kan bovendien ook de liefde een handje helpen, want 8 op 10 mensen in een relatie zeggen dat een reis hen weer helemaal verliefd kan maken. Brussels Airlines wil de Belgen een duwtje in de rug geven bij het realiseren van hun goede voornemens en lanceert daarom ‘Happy Times’, met vluchten vanaf 34 euro naar meer dan 100 bestemmingen om een fantastische tijd door te brengen met partner, familie of  vrienden.

 

Contacteer ons
Marie Laenen iVOX
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem