Meer tijd met het gezin wordt nieuwjaarsvoornemen voor bijna 1 op 3 Belgen

Brussels Airlines wil hen een duwtje in de rug geven bij de realisatie

Onder de slagzin ‘Happy Times’ wil Brussels Airlines Belgen meer tijd met elkaar laten doorbrengen. De maatschappij onderzocht samen met onderzoeksbureau iVOX  hoeveel belang Belgen hechten aan samen tijd doorbrengen en hoe ze dit liefst doen. 75% van de Belgen vindt tijd met familie een belangrijke factor om gelukkig te zijn.  8 op 10 ondervraagden met een relatie zeggen dat reizen hen weer verliefd kan maken. 3 op 10 landgenoten maken van meer ‘quality time’ zelfs een nieuwjaarsvoornemen voor 2019.

 

Minder dan 1 uur quality time per dag

Uit de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door Brussels Airlines en iVOX blijkt dat driekwart van de Belgen (75%) tijd met familie een belangrijke factor vindt om gelukkig te zijn. Voor 4 op 10 (41%) is dat zelfs dé belangrijkste. Toch zegt meer dan de helft van de bevraagden (53%) dat ze te weinig tijd hebben voor hun gezin en familie. 3 op 10 Belgen onder de 55 geeft aan dat ze maximum 1 uur per dag samen spenderen. Bijna 3 op 10 Belgen (29%) maakt van meer tijd spenderen met het gezin en familie een nieuwjaarsvoornemen voor 2019.

 

Reizen voor meer quality time samen

90% van de gezinnen met kinderen zegt dat op reis gaan de ideale manier is om meer tijd met elkaar door te brengen. Het kan bovendien ook de liefde een handje helpen, want 8 op 10 mensen in een relatie zeggen dat een reis hen weer helemaal verliefd kan maken. Brussels Airlines wil de Belgen een duwtje in de rug geven bij het realiseren van hun goede voornemens en lanceert daarom ‘Happy Times’, met vluchten vanaf 34 euro naar meer dan 100 bestemmingen om een fantastische tijd door te brengen met partner, familie of  vrienden.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com