Meer vluchten en hogere zetelcapaciteit tussen Brussel en Hannover

Bij de start van het zomerseizoen verhogen Brussels Airlines en Lufthansa hun vluchtaanbod tussen Brussel en Hannover. Vanaf 28 maart zal de hoofdstad van Nedersaksen op weekdagen drie keer per dag verbonden worden met de Europese hoofdstad. Er worden voortaan ook weekendvluchten verzorgd.

Brussels Airlines en Lufthansa investeren krachtig in de bestaande vliegverbinding tussen Brussel en Hannover. Op werkdagen verhoogt het aantal vluchten van twee naar drie en er wordt vanaf eind maart ook een vlucht verzorgd op zaterdagochtend en zondagavond. De afreismogelijkheden voor de passagiers neemt zo gevoelig toe. Dankzij de inzet van grotere vliegtuigtypes verhoogt ook op elke vlucht het zetelaanbod.

De stad Hannover, gelegen in Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen, is een belangrijke industriestad die jaarlijks heel wat passagiers uit heel de wereld aantrekt dankzij de vele congressen die er worden georganiseerd. Het expoterrein van Hannover is het grootste ter wereld. Hier vindt bijvoorbeeld jaarlijks de internationaal vermaarde IT beurs CeBIT plaats. De uurregeling van de vluchten laat passagiers voortaan ook toe om in Brussels Airport over te stappen en naar een van de vele Europese of Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines door te vliegen. Ook met de andere Star Alliance luchtvaartmaatschappijen ontstaan er nieuwe connectiemogelijkheden.
De vluchten tussen Brussel en Hannover worden uitgevoerd met toestellen van de Lufthansa Regional partner Augsburg Airways. Aan boord van de moderne vliegtuigen zijn er 72 zetels die zowel door Brussels Airlines als Lufthansa door hun eigen verkoopskanalen gecommercialiseerd worden. Leden van het getrouwheidsprogramma Miles & More kunnen op alle vluchten vliegmijlen sparen of uitgeven.

“Dankzij de nieuwe uurregeling kunnen passagiers voortaan een dagreis maken naar Hannover”, zegt EVP Network Brussels Airlines Erik Follet. “Deze nieuwe investering in ons regionaal vluchtaanbod is nogmaals een illustratie van onze inspanningen om de zakenmarkt en onze hub in Brussels Airport nog beter te bedienen. Begin dit jaar investeerden we ook al in een nieuw vluchtaanbod naar Londen Heathrow en hogere vluchtfrekwenties naar Bristol, Newcastle en Genève.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com