Miles & More vereenvoudigt getrouwheidsprogramma

Miles & More vereenvoudigt getrouwheidsprogramma

  • Een eenvoudig puntensysteem voor meer transparantie.
  • In de toekomst zal de status van Frequent Traveller en Senator voor het leven worden toegekend voor langdurige loyaliteit.
  • Alle wijzigingen gelden voor vluchten vanaf 1 januari 2021. 
  • De toekenning van bonus miles blijft ongewijzigd.

De Lufthansa Group vereenvoudigt haar getrouwheidsprogramma en biedt haar klanten een nog eenvoudiger en transparanter systeem voor het verzamelen van kilometers om het niveau van Frequent Traveller, Senator en HON Circle te bereiken en te behouden. Loyaliteit aan de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group zal meer dan ooit beloond worden. In de toekomst zullen de luchtvaartmaatschappijen ook hun passagiers levenslang de status van Frequent Traveller en Senator kunnen toekennen als erkenning van hun jarenlange loyaliteit. Alle wijzigingen in het statusprogramma zijn van toepassing op vluchten op of na 1 januari 2021. 

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen vanaf 2021:

Een puntensysteem in plaats van statusmijlen

De diversiteit van de zogenaamde miles, die vandaag nog onder verschillende vormen bestaan, zal aanzienlijk worden verminderd. De huidige status en HON Circle miles na een vlucht zullen in de toekomst plaats maken voor punten. Het aantal punten dat op een vlucht kan worden verzameld, hangt slechts af van twee criteria: de reisklasse en of de vlucht continentaal of intercontinentaal is.

Frequent flyer status voor trouwe klanten 

Net als voordien kunnen punten worden verdiend op alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Om als frequent reiziger het nieveau van Frequent Traveller of Senator te bereiken, zal een deel van de vluchten met Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS of de partnerluchtvaartmaatschappijen Miles & More Eurowings, Adria Airways, Air Dolomiti, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines of Luxair in de toekomst verplicht zijn. De helft van de vereiste punten moet bij deze luchtvaartmaatschappijen verworven worden. Net als voordien komen trouwe reizigers uitsluitend in aanmerking om lid te worden van HON Circle via de bovengenoemde maatschappijen. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om hiervoor punten te verzamelen met Economy en Premium Economy vluchten.

Frequent Traveler en Senator voor het leven

In de toekomst zullen Frequent Travellers met een langdurige loyaliteit worden benoemd tot Frequent Travellers en Senator voor het leven. De berekeningsgrondslag is de som van alle punten verkregen op vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines Lufthansa, SWISS en de Miles & More-partners. De status van Lifetime Sentor vereist ook dat de passagier al tien jaar senator of lid van de HON Circle is.

Cumulatieperiode en -duur

In de toekomst zal de geldigheidsduur van de status minimaal één jaar en maximaal 26 maanden bedragen. De periode om de vereiste punten voor alle niveaus van frequente reizigers te verzamelen is één kalenderjaar.

Het Miles & More bonusprogramma blijft ongewijzigd. Award miles zijn mijlen die kunnen worden verzameld in het dagelijks leven of tijdens vliegreizen, huurauto's, hotelovernachtingen en nog veel meer, en vervolgens kunnen worden ingewisseld voor niet-monetaire bonussen of diensten. 

Meer informatie en een gedetailleerd overzicht van het nieuwe puntensysteem en een puntencalculator vindt u op www.miles-and-more.com 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem