Miles & More vereenvoudigt getrouwheidsprogramma

  • Een eenvoudig puntensysteem voor meer transparantie.
  • In de toekomst zal de status van Frequent Traveller en Senator voor het leven worden toegekend voor langdurige loyaliteit.
  • Alle wijzigingen gelden voor vluchten vanaf 1 januari 2021. 
  • De toekenning van bonus miles blijft ongewijzigd.

De Lufthansa Group vereenvoudigt haar getrouwheidsprogramma en biedt haar klanten een nog eenvoudiger en transparanter systeem voor het verzamelen van kilometers om het niveau van Frequent Traveller, Senator en HON Circle te bereiken en te behouden. Loyaliteit aan de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group zal meer dan ooit beloond worden. In de toekomst zullen de luchtvaartmaatschappijen ook hun passagiers levenslang de status van Frequent Traveller en Senator kunnen toekennen als erkenning van hun jarenlange loyaliteit. Alle wijzigingen in het statusprogramma zijn van toepassing op vluchten op of na 1 januari 2021. 

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen vanaf 2021:

Een puntensysteem in plaats van statusmijlen

De diversiteit van de zogenaamde miles, die vandaag nog onder verschillende vormen bestaan, zal aanzienlijk worden verminderd. De huidige status en HON Circle miles na een vlucht zullen in de toekomst plaats maken voor punten. Het aantal punten dat op een vlucht kan worden verzameld, hangt slechts af van twee criteria: de reisklasse en of de vlucht continentaal of intercontinentaal is.

Frequent flyer status voor trouwe klanten 

Net als voordien kunnen punten worden verdiend op alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Om als frequent reiziger het nieveau van Frequent Traveller of Senator te bereiken, zal een deel van de vluchten met Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS of de partnerluchtvaartmaatschappijen Miles & More Eurowings, Adria Airways, Air Dolomiti, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines of Luxair in de toekomst verplicht zijn. De helft van de vereiste punten moet bij deze luchtvaartmaatschappijen verworven worden. Net als voordien komen trouwe reizigers uitsluitend in aanmerking om lid te worden van HON Circle via de bovengenoemde maatschappijen. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om hiervoor punten te verzamelen met Economy en Premium Economy vluchten.

Frequent Traveler en Senator voor het leven

In de toekomst zullen Frequent Travellers met een langdurige loyaliteit worden benoemd tot Frequent Travellers en Senator voor het leven. De berekeningsgrondslag is de som van alle punten verkregen op vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines Lufthansa, SWISS en de Miles & More-partners. De status van Lifetime Sentor vereist ook dat de passagier al tien jaar senator of lid van de HON Circle is.

Cumulatieperiode en -duur

In de toekomst zal de geldigheidsduur van de status minimaal één jaar en maximaal 26 maanden bedragen. De periode om de vereiste punten voor alle niveaus van frequente reizigers te verzamelen is één kalenderjaar.

Het Miles & More bonusprogramma blijft ongewijzigd. Award miles zijn mijlen die kunnen worden verzameld in het dagelijks leven of tijdens vliegreizen, huurauto's, hotelovernachtingen en nog veel meer, en vervolgens kunnen worden ingewisseld voor niet-monetaire bonussen of diensten. 

Meer informatie en een gedetailleerd overzicht van het nieuwe puntensysteem en een puntencalculator vindt u op www.miles-and-more.com 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com