Miles & More vereenvoudigt getrouwheidsprogramma

Miles & More vereenvoudigt getrouwheidsprogramma

  • Een eenvoudig puntensysteem voor meer transparantie.
  • In de toekomst zal de status van Frequent Traveller en Senator voor het leven worden toegekend voor langdurige loyaliteit.
  • Alle wijzigingen gelden voor vluchten vanaf 1 januari 2021. 
  • De toekenning van bonus miles blijft ongewijzigd.

De Lufthansa Group vereenvoudigt haar getrouwheidsprogramma en biedt haar klanten een nog eenvoudiger en transparanter systeem voor het verzamelen van kilometers om het niveau van Frequent Traveller, Senator en HON Circle te bereiken en te behouden. Loyaliteit aan de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group zal meer dan ooit beloond worden. In de toekomst zullen de luchtvaartmaatschappijen ook hun passagiers levenslang de status van Frequent Traveller en Senator kunnen toekennen als erkenning van hun jarenlange loyaliteit. Alle wijzigingen in het statusprogramma zijn van toepassing op vluchten op of na 1 januari 2021. 

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen vanaf 2021:

Een puntensysteem in plaats van statusmijlen

De diversiteit van de zogenaamde miles, die vandaag nog onder verschillende vormen bestaan, zal aanzienlijk worden verminderd. De huidige status en HON Circle miles na een vlucht zullen in de toekomst plaats maken voor punten. Het aantal punten dat op een vlucht kan worden verzameld, hangt slechts af van twee criteria: de reisklasse en of de vlucht continentaal of intercontinentaal is.

Frequent flyer status voor trouwe klanten 

Net als voordien kunnen punten worden verdiend op alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Om als frequent reiziger het nieveau van Frequent Traveller of Senator te bereiken, zal een deel van de vluchten met Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS of de partnerluchtvaartmaatschappijen Miles & More Eurowings, Adria Airways, Air Dolomiti, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines of Luxair in de toekomst verplicht zijn. De helft van de vereiste punten moet bij deze luchtvaartmaatschappijen verworven worden. Net als voordien komen trouwe reizigers uitsluitend in aanmerking om lid te worden van HON Circle via de bovengenoemde maatschappijen. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om hiervoor punten te verzamelen met Economy en Premium Economy vluchten.

Frequent Traveler en Senator voor het leven

In de toekomst zullen Frequent Travellers met een langdurige loyaliteit worden benoemd tot Frequent Travellers en Senator voor het leven. De berekeningsgrondslag is de som van alle punten verkregen op vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines Lufthansa, SWISS en de Miles & More-partners. De status van Lifetime Sentor vereist ook dat de passagier al tien jaar senator of lid van de HON Circle is.

Cumulatieperiode en -duur

In de toekomst zal de geldigheidsduur van de status minimaal één jaar en maximaal 26 maanden bedragen. De periode om de vereiste punten voor alle niveaus van frequente reizigers te verzamelen is één kalenderjaar.

Het Miles & More bonusprogramma blijft ongewijzigd. Award miles zijn mijlen die kunnen worden verzameld in het dagelijks leven of tijdens vliegreizen, huurauto's, hotelovernachtingen en nog veel meer, en vervolgens kunnen worden ingewisseld voor niet-monetaire bonussen of diensten. 

Meer informatie en een gedetailleerd overzicht van het nieuwe puntensysteem en een puntencalculator vindt u op www.miles-and-more.com 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem