Miles & More wordt het nieuwe getrouwheidsprogramma van Brussels Airlines

Privilege, het getrouwheidsprogramma van Brussels Airlines, wordt vanaf eind oktober 2009 vervangen door het Miles & More programma van de Lufthansa groep. Passagiers van Brussels Airlines kunnen hierdoor bij nog meer luchtvaartmaatschappijen vliegmijlen sparen en naar nog meer bestemmingen reizen. Ze kunnen ook genieten van talrijke nieuwe voordelen bij partners. De vliegmijlen van de Privilege leden worden gewoon overgedragen en ook hun huidige status binnen Privilege wordt door Miles en More erkend met een gelijkwaardig statuut. Het partnership van Lufthansa en Brussels Airlines, dat dankzij codeshare vluchten al gestalte kreeg bij de start van het zomerseizoen, wordt dankzij Miles & More nog intenser.

De leden van het Brussels Airlines Frequent Flyer Programma Privilege kregen het voorbije weekeinde een persoonlijke uitnodiging om aan te sluiten bij Miles & More. Ze werden ook geïnformeerd dat Privilege ophoud met bestaan. Nadat ze hun toestemming hiervoor hebben gegeven zullen hun vliegmijlen één voor één aan Miles & More overgedragen worden. Leden met een “Privilege Gold” of een “Platinum” status zullen respectievelijk een “Miles & More Frequent Traveller” en een “Miles & More Senator” status krijgen. De houdbaarheidsdatum van de gespaarde mijlen worden met 3 jaar verlengd en de lidmaatschapsstatus met twee jaar.

Brussels Airlines zal in de toekomst Miles & More in België voor alle Belgische leden en partners vertegenwoordigen. De nieuwe Miles & More getrouwheidskaarten worden in de loop van de maand september naar alle leden gestuurd zodat bij de start van het winterseizoen 2009 de hele omschakeling achter de rug zal zijn. Tot dan blijft het verzamelen of uitgeven van mijlen met de Privilege kaart gewoon bestaan. Vanaf eind oktober kunnen leden dan genieten van alle Miles & More voordelen. Privilege Mijlen kunnen trouwens nu al uitgegeven worden of gespaard telkens een Privilege lid met Lufthansa of SWISS wenst te vliegen. Dit geldt ook vice versa voor leden van Miles & More telkens ze Brussels Airlines vluchten reserveren.

Met Miles & More als nieuw getrouwheidsprogramma zet Brussels Airlines een nieuwe, belangrijke stap met het oog op de toetreding tot de Star Alliance. De frequent flyers van Brussels Airlines genieten vanaf deze toetreding van nog meer voordelen en service op de grond en aan boord telkens ze met één van de 24 Star Alliance leden vliegen. De Star Alliance, ’s werelds grootste samenwerkingsverband in de luchtvaart, biedt in totaal 912 bestemmingen aan verspreid over 159 landen en maakt 800 luchthavenlounges toegankelijk.

Miles en More, Europa’s grootste frequent flyer programma

Miles & More is het getrouwheidsprogramma van Lufthansa, SWISS, Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair. Vele gereputeerde hotelketens, autoverhuurders, touroperators en hotels zijn partner in het Miles & More programma.

Meer informatie over het partnership van Brussels Airlines en Lufthansa is terug te vinden op de websites www.lufthansa.com en www.brusselsairlines.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com