Naamse topchef Pierre Résimont kookt voor Brussels Airlines

Naamse topchef Pierre Résimont kookt voor Brussels Airlines

Vanaf 1 mei is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Business Class menu’s te serveren op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Deze keer is het chef Pierre Résimont van restaurant L’Eau Vive die zes menu’s heeft bedacht op basis van lokale ingrediënten uit de Naamse provincie.

Na succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke (De Karmeliet – West-Vlaanderen), Julien Lahire (Le Moulin Hideux – Luxemburg), Thomas Locus (Bistro Margaux – Vlaams-Brabant) en Eric Pankert (Hotel Zur Post – Oostkantons), gaat Brussels Airlines deze keer in zee met Pierre Résimont. Tijdens de volgende zes maanden zal hij zijn menu’s serveren aan de Business Class passagiers op vluchten naar de USA en Afrika.

Pierre en zijn vrouw Anne staan sinds 1990 aan het hoofd van het sterrenrestaurant L’eau Vive(**) in Profondville, net buiten Namen. Het charmante restaurant is gevestigd in een kleine 17de-eeuwse molen omringd door groen. Vanuit de glazen bijbouw, La Verrière, kunnen gasten genieten van de prachtige tuin met zicht op het riviertje, de Burnot.

De menu’s die hij heeft samengesteld voor Brussels Airlines bestaan uit typische Belgische gerechten met een moderne toets. Het eerste menu, dat in de maand mei wordt geserveerd, start met een aperitiefhapje van asperge, muscat en spek, gevolgd door een voorgerecht van foie gras, rabarber, citroen en peperkoek. De chef heeft ook een lokaal bier geselecteerd om bij zijn menu's te serveren, namelijk Blanche de Namur (Brasserie du Bocq).

Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.

“We zijn heel blij dat we wederom met een getalenteerde en enthousiaste chef kunnen samenwerken voor ons Belgian Star Chefs programma. Voor de vijfde keer op rij kunnen we spreken van een succesvolle samenwerking. We kijken uit naar de feedback van onze klanten”, zegt Anne Tricot, VP Customer Experience Brussels Airlines.

 

“Ik ben erg vereerd om de volgende Belgian Star Chef te zijn voor Brussels Airlines. Het was een zeer uitdagende taak om deze Business Class maaltijden te bereiden, maar ik denk dat we erin geslaagd zijn om zes mooie menu’s neer te zetten. Ik hoop dat de Brussels Airlines klanten ervan zullen genieten”, zegt chef Pierre Résimont. 

Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem