Naamse topchef Pierre Résimont kookt voor Brussels Airlines

Vanaf 1 mei is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Business Class menu’s te serveren op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Deze keer is het chef Pierre Résimont van restaurant L’Eau Vive die zes menu’s heeft bedacht op basis van lokale ingrediënten uit de Naamse provincie.

Na succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke (De Karmeliet – West-Vlaanderen), Julien Lahire (Le Moulin Hideux – Luxemburg), Thomas Locus (Bistro Margaux – Vlaams-Brabant) en Eric Pankert (Hotel Zur Post – Oostkantons), gaat Brussels Airlines deze keer in zee met Pierre Résimont. Tijdens de volgende zes maanden zal hij zijn menu’s serveren aan de Business Class passagiers op vluchten naar de USA en Afrika.

Pierre en zijn vrouw Anne staan sinds 1990 aan het hoofd van het sterrenrestaurant L’eau Vive(**) in Profondville, net buiten Namen. Het charmante restaurant is gevestigd in een kleine 17de-eeuwse molen omringd door groen. Vanuit de glazen bijbouw, La Verrière, kunnen gasten genieten van de prachtige tuin met zicht op het riviertje, de Burnot.

De menu’s die hij heeft samengesteld voor Brussels Airlines bestaan uit typische Belgische gerechten met een moderne toets. Het eerste menu, dat in de maand mei wordt geserveerd, start met een aperitiefhapje van asperge, muscat en spek, gevolgd door een voorgerecht van foie gras, rabarber, citroen en peperkoek. De chef heeft ook een lokaal bier geselecteerd om bij zijn menu's te serveren, namelijk Blanche de Namur (Brasserie du Bocq).

Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.

“We zijn heel blij dat we wederom met een getalenteerde en enthousiaste chef kunnen samenwerken voor ons Belgian Star Chefs programma. Voor de vijfde keer op rij kunnen we spreken van een succesvolle samenwerking. We kijken uit naar de feedback van onze klanten”, zegt Anne Tricot, VP Customer Experience Brussels Airlines.

 

“Ik ben erg vereerd om de volgende Belgian Star Chef te zijn voor Brussels Airlines. Het was een zeer uitdagende taak om deze Business Class maaltijden te bereiden, maar ik denk dat we erin geslaagd zijn om zes mooie menu’s neer te zetten. Ik hoop dat de Brussels Airlines klanten ervan zullen genieten”, zegt chef Pierre Résimont. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com