Nieuwe lange afstandscabine van Brussels Airlines ontvangt prestigieuze award

Het nieuwe lange afstandsproduct dat Brussels Airlines dit jaar introduceert aan boord van haar lijnvluchten naar New York en Afrika valt al meteen in de prijzen. Tijdens de Apex Expo, de grote internationale vakbeurs voor in-flight producten die elk jaar in Amerika wordt georganiseerd, werd Brussels Airlines door top professionals uit de luchtvaartsector en door gespecialiseerde media bekroond met de prestigieuze Avion award ‘Best Achievement in Passenger Experience’.

 

Op de Apex Expo, dé ontmoetingsplaats voor wie in de luchtvaartsector met het in-flight product bezig is, worden elk jaar de luchtvaartmaatschappijen bekroond die de beste vliegervaring aanbieden. Dit jaar viel Brussels Airlines voor de eerste keer in de prijzen. De nieuwe lange afstandscabine, die momenteel wordt geïnstalleerd in de Airbus A330 toestellen, viel zo erg in de smaak bij industrieprofessionals en gespecialiseerde media dat Brussels Airlines werd uitgeroepen tot luchtvaartmaatschappij die de ‘beste prestatie op het vlak van passagierservaring’ biedt.

“We zijn bijzonder verheugd met deze award’, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “Toen we het nieuwe product voorstelden zeiden we dat onze kwaliteitsambities hoog lagen en de positieve reacties van onze klanten die al in de nieuwe cabine vlogen bewijst dat deze investering in comfort de moeite loont. Dat vakspecialisten ons nu ook de Passenger Experience Avion Award  uitreiken, toont aan dat ons nieuwe product aan de verwachtingen voldoet. Deze award motiveert ons meer dan ooit om te blijven investeren in een superieure reiservaring voor onze klanten.”

De nieuwe cabine werd begin dit jaar door Brussels Airlines voorgesteld. Met dit kwaliteitsproduct van de nieuwste generatie positioneert Brussels Airlines zich als een kwalitatieve trendsetter dankzij het design, de laatste technologie  en comfort. Passagiers in Business Class kunnen hun zetel in een handomdraai omtoveren tot een’ full flatbed’ dat is uitgerust met pneumatische luchtkussens. Ze kunnen ook genieten van een state of the art in-flight entertainment systeem waarvan Brussels Airlines één van de lanceringsklanten is, moodlights, persoonlijke opbergruimte en een zetelconfiguratie die extra privacy garandeert. In Economy Class genieten passagiers van stijlvolle ergonomische zetels die veel beenruimte bieden en hetzelfde superieur inflight entertainment systeem als de Business Class passagiers.

Sinds juni zijn de cabines van de eerste Airbus A330 toestellen omgebouwd en ervaren de Brussels Airlines passagiers het nieuwe product ondermeer op de dagelijkse lijnvlucht naar New York en op enkele routes naar Afrika. Tegen de lente van 2013 is de hele lange afstandsvloot omgebouwd en zullen alle intercontinentale Brussels Airlines passagiers kunnen genieten van het hoogstaande comfort. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com