Nieuwe managementstructuur aan het roer van het Brussels Airlines Operations Departement

De operationele afdelingen van Brussels Airlines krijgen een nieuwe managementstructuur, rechtstreeks onder Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines en wettelijk verantwoordelijk voor de activiteiten van de maatschappij. Peter Kranich, de huidige COO, verlaat het bedrijf in overleg met het management, na het delen van zijn deskundigheid en betrokkenheid. Dirk Vrebos en Thibault Demoulin, beiden reeds werknemers van Brussels Airlines, nemen het roer over vanaf 1 oktober.

Peter Kranich, Chief Operations Officer van Brussels Airlines sinds maart 2012, verlaat het bedrijf op 30 september. Hij heeft bijgedragen aan de uitvoering van het herstructureringsplan “Beyond” binnen de operationele afdelingen van Brussels Airlines, niet enkel op het niveau van het cabinepersoneel en de piloten, maar ook binnen de onderhoudsafdeling en de grondoperaties. Namens alle werknemers, bedankt de directie van de Belgische maatschappij Peter Kranich voor zijn bijdrage.
 

Een duale structuur onder toezicht van de CEO

Vanaf 1 oktober neemt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, de juridische verantwoordelijkheid voor de activiteiten van het bedrijf over. Thibault Demoulin, momenteel Vice President Flight Operations, en Dirk Vrebos, momenteel Vice President Corporate Development, nemen de taken van Peter Kranich over en zullen beiden rechtstreeks aan Bernard Gustin rapporteren. “Hun expertise is een belangrijke troef voor ons bedrijf”, aldus de CEO. “Met hun uitgebreide ervaring in grond- en vluchtoperaties zijn de twee managers perfect complementair”.
 

Grondoperaties

Alle operaties aan de grond, waaronder de onderhoudsafdeling, de luchthavendiensten en de security afdeling, vallen vanaf 1 oktober onder de verantwoordelijkheid van Dirk Vrebos, Vice President Operations, Deputy Accountable, responsible for Ground Operations, Security and Maintenance. Deze structuur telt om en bij de 1100 medewerkers.
 

Vluchtoperaties

Thibault Demoulin, boordcommandant op Airbus A330, zal vanaf 1 oktober verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van de vluchtoperaties van de maatschappij. Als Vice President Operations, Deputy Accountable, responsible for Flight Operations, zal hij de piloten, het cabinepersoneel en het operations center van het bedrijf aansturen, samen ongeveer 1700 personeelsleden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com