Nieuwe setup voor Eurowings Group

  • Brussels Airlines wordt het long haul competence center van Eurowings Group
  • Luchtvaartmaatschappij Eurowings verantwoordelijk voor de korteafstands businessdivisie van de Eurowings Group.
  • Eurowings Group CEO Thorsten Dirks: “De nieuwe strategische setup zet ons aan het roer van de Europese luchtvaartconsolidatie.”

 

Na de eerste successvolle gezamenlijke projecten zetten Eurowings en Brussels Airlines de volgende beslissende stappen in het integratieproces en bepalen ieders rol binnen de Eurowings Group.

Rekening houdend met de expertise en de sterke punten van beide entiteiten, wordt Brussels Airlines het long haul competence centrum van de Eurowings Group. Daarmee zal de luchtvaartmaatschappij alle langeafstandsbusiness van de hele groep vanuit Brussel zal aansturen. Daarnaast zal de luchtvaartmaatschappij actief deelnemen aan de pan-Europese groeistrategie van de Eurowings Group inzake de uitbreiding naar andere luchthavenbasissen in Frans- en Nederlandstalig Europa.

"De succesvolle lancering van de langeafstandsvluchten van Eurowings door Brussels Airlines van Düsseldorf naar New York, Fort Meyers en Miami in april, bevestigt opnieuw de langeafstandsexpertise van Brussels Airlines", aldus Thorsten Dirks, CEO van de Eurowings Group. "In slechts vijf maanden tijd zijn Eurowings en Brussels Airlines erin geslaagd om een langeafstandsbasis op te zetten in Düsseldorf, waardoor de groep werd versterkt op een van haar belangrijkste Duitse luchthavens," voegde hij eraan toe.

Parallel hieraan zal Eurowings - gericht op Europees point-to-pointverkeer - de gehele korteafstandsportfolio van de Eurowings Group vanuit Keulen aansturen. Dirks: "Door onze krachten te bundelen met Brussels Airlines versterken we niet alleen onze positie als de nummer 3 lowcostmaatschappij in Europa, maar stimuleren we ook de verdere groei van de Eurowings Group in de toekomst", legt Thorsten Dirks uit.

Beide luchtvaartmaatschappijen zullen korte en langeafstandsvluchten blijven uitvoeren vanuit hun luchthavens in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen. Dit betekent ook dat, hoewel er in Brussel en Keulen twee business divisies worden opgericht, er functies voor zowel lange- als korteafstandsoperaties op beide locaties zullen blijven bestaan. De implementatie van de nieuwe setup is gepland voor 2019. Eurowings Group opereert op dit moment al vanuit meer dan 20 Europese bases.

"Brussels Airlines wordt erkend voor zijn expertise en voor de waarde die het toevoegt aan de Eurowings Group. We zullen blijven voortbouwen op onze troeven om een nog belangrijkere speler te worden binnen de groep, terwijl we België's sterke thuiscarrier blijven en ons blijven richten op onze klanten", voegt Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines, toe.

Eurowings Group CEO Thorsten Dirks is ervan overtuigd dat deze nieuwe teamworkstructuur onder de paraplu van Eurowings Group de juiste strategische stap is om toekomstige uitdagingen aan te gaan. "Het versnipperde Europese luchtvaartlandschap begint zich te consolideren - de nieuwe structuur van Eurowings Group zal het voor ons mogelijk maken om aan het roer van deze ontwikkeling te staan.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com