Nieuwe setup voor Eurowings Group

Nieuwe setup voor Eurowings Group

  • Brussels Airlines wordt het long haul competence center van Eurowings Group
  • Luchtvaartmaatschappij Eurowings verantwoordelijk voor de korteafstands businessdivisie van de Eurowings Group.
  • Eurowings Group CEO Thorsten Dirks: “De nieuwe strategische setup zet ons aan het roer van de Europese luchtvaartconsolidatie.”

 

Na de eerste successvolle gezamenlijke projecten zetten Eurowings en Brussels Airlines de volgende beslissende stappen in het integratieproces en bepalen ieders rol binnen de Eurowings Group.

Rekening houdend met de expertise en de sterke punten van beide entiteiten, wordt Brussels Airlines het long haul competence centrum van de Eurowings Group. Daarmee zal de luchtvaartmaatschappij alle langeafstandsbusiness van de hele groep vanuit Brussel zal aansturen. Daarnaast zal de luchtvaartmaatschappij actief deelnemen aan de pan-Europese groeistrategie van de Eurowings Group inzake de uitbreiding naar andere luchthavenbasissen in Frans- en Nederlandstalig Europa.

"De succesvolle lancering van de langeafstandsvluchten van Eurowings door Brussels Airlines van Düsseldorf naar New York, Fort Meyers en Miami in april, bevestigt opnieuw de langeafstandsexpertise van Brussels Airlines", aldus Thorsten Dirks, CEO van de Eurowings Group. "In slechts vijf maanden tijd zijn Eurowings en Brussels Airlines erin geslaagd om een langeafstandsbasis op te zetten in Düsseldorf, waardoor de groep werd versterkt op een van haar belangrijkste Duitse luchthavens," voegde hij eraan toe.

Parallel hieraan zal Eurowings - gericht op Europees point-to-pointverkeer - de gehele korteafstandsportfolio van de Eurowings Group vanuit Keulen aansturen. Dirks: "Door onze krachten te bundelen met Brussels Airlines versterken we niet alleen onze positie als de nummer 3 lowcostmaatschappij in Europa, maar stimuleren we ook de verdere groei van de Eurowings Group in de toekomst", legt Thorsten Dirks uit.

Beide luchtvaartmaatschappijen zullen korte en langeafstandsvluchten blijven uitvoeren vanuit hun luchthavens in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen. Dit betekent ook dat, hoewel er in Brussel en Keulen twee business divisies worden opgericht, er functies voor zowel lange- als korteafstandsoperaties op beide locaties zullen blijven bestaan. De implementatie van de nieuwe setup is gepland voor 2019. Eurowings Group opereert op dit moment al vanuit meer dan 20 Europese bases.

"Brussels Airlines wordt erkend voor zijn expertise en voor de waarde die het toevoegt aan de Eurowings Group. We zullen blijven voortbouwen op onze troeven om een nog belangrijkere speler te worden binnen de groep, terwijl we België's sterke thuiscarrier blijven en ons blijven richten op onze klanten", voegt Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines, toe.

Eurowings Group CEO Thorsten Dirks is ervan overtuigd dat deze nieuwe teamworkstructuur onder de paraplu van Eurowings Group de juiste strategische stap is om toekomstige uitdagingen aan te gaan. "Het versnipperde Europese luchtvaartlandschap begint zich te consolideren - de nieuwe structuur van Eurowings Group zal het voor ons mogelijk maken om aan het roer van deze ontwikkeling te staan.

Corporate
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem