Nina Öwerdieck nieuwe Chief Financial Officer bij Brussels Airlines

Brussel, 27 februari 2020 – Vanaf 1 juli treedt Nina Öwerdieck (47) toe tot de Management Board van Brussels Airlines als Chief Financial Officer (CFO), een functie die ze overneemt van Dieter Vranckx, de huidige CEO en CCO van de luchtvaartmaatschappij sinds 1 januari.

Nina Öwerdieck, momenteel Head of Finance bij Lufthansa German Airlines, zal vanaf 1 juli verschillende teams leiden in het CFO-departement van Brussels Airlines: Human Resources, Finance & Controlling, IT, Legal, Compliance & Audit, Procurement & Facility Management en ook het PMO‑team dat verantwoordelijk is voor de projectleiding van het herstructureringsplan “Reboot” van de luchtvaartmaatschappij. Na vele jaren van groei zonder voldoende winstgevendheid herziet Brussels Airlines haar manier van werken om efficiëntie te verhogen en de kosten structureel te verlagen. Het Reboot-plan streeft naar een EBIT-marge van 8% vanaf 2022.

Nina Öwerdieck kan terugblikken op een uitgebreide ervaring binnen de luchtvaart. Gedurende haar 13 jaar bij Lufthansa Technik, de onderhoudsdivisie van Lufthansa, bekleedde ze verschillende belangrijke functies in de Finance & Project Management afdeling. Van Head of Divisional Controlling tot Head of Central Controlling heeft Öwerdieck het financiële landschap van Lufthansa Technik vormgegeven tot 2014.

In 2014 startte Nina Öwerdieck een nieuwe carrière bij SWISS, waar ze verantwoordelijk was voor Controlling, Financial Steering en Risk Management. In haar functie van Head of Controlling ondersteunde ze de integratie van SWISS in de matrixorganisatie van de Lufthansa Group-luchtvaartmaatschappijen en ontwierp ze het nieuwe Controlling-concept voor de hele groep, inclusief een nieuwe procesgeoriënteerde Controlling-opzet.

In 2017 begon Öwerdieck bij Lufthansa German Airlines als Head of Finance en werd ze lid van het Lufthansa Airlines Executive Team, functies die ze momenteel nog altijd bekleedt. Bij de grootste divisie van de Lufthansa Group is ze verantwoordelijk voor Controlling, Procurement, Accounting, Financial Steering en Risk Management. Naast uitdagende interne processen speelt ze een belangrijke rol in de ondersteuning van de strategische change projecten en in het bevorderen van “lean”-methodieken.

“We kijken er erg naar uit om Nina Öwerdieck te verwelkomen in de Managament Board van Brussels Airlines. De financiële wereld heeft geen geheimen voor haar. Met haar diepgaande kennis en expertise in de begeleiding van bedrijven doorheen veranderingen en financiële verbeteringsprogramma’s, is zij de juiste persoon om de krachten te bundelen met het management van Brussels Airlines en de luchtvaartmaatschappij naar een duurzame toekomst te leiden.”
- Etienne Davignon, co-voorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding
“Ik ben heel blij dat Nina deel zal uitmaken van de Management Board. Ze is een goede match voor ons team en voor Brussels Airlines. Haar lange carrière binnen de Lufthansa Group en haar financiële knowhow in de luchtvaartsector zijn een echte aanwinst voor onze luchtvaartmaatschappij die zich momenteel aan het aansluiten is bij de network airlines van de Lufthansa Group.”
- Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com