Nina Öwerdieck nieuwe Chief Financial Officer bij Brussels Airlines

Nina Öwerdieck nieuwe Chief Financial Officer bij Brussels Airlines

Brussel, 27 februari 2020 – Vanaf 1 juli treedt Nina Öwerdieck (47) toe tot de Management Board van Brussels Airlines als Chief Financial Officer (CFO), een functie die ze overneemt van Dieter Vranckx, de huidige CEO en CCO van de luchtvaartmaatschappij sinds 1 januari.

Nina Öwerdieck, momenteel Head of Finance bij Lufthansa German Airlines, zal vanaf 1 juli verschillende teams leiden in het CFO-departement van Brussels Airlines: Human Resources, Finance & Controlling, IT, Legal, Compliance & Audit, Procurement & Facility Management en ook het PMO‑team dat verantwoordelijk is voor de projectleiding van het herstructureringsplan “Reboot” van de luchtvaartmaatschappij. Na vele jaren van groei zonder voldoende winstgevendheid herziet Brussels Airlines haar manier van werken om efficiëntie te verhogen en de kosten structureel te verlagen. Het Reboot-plan streeft naar een EBIT-marge van 8% vanaf 2022.

Nina Öwerdieck kan terugblikken op een uitgebreide ervaring binnen de luchtvaart. Gedurende haar 13 jaar bij Lufthansa Technik, de onderhoudsdivisie van Lufthansa, bekleedde ze verschillende belangrijke functies in de Finance & Project Management afdeling. Van Head of Divisional Controlling tot Head of Central Controlling heeft Öwerdieck het financiële landschap van Lufthansa Technik vormgegeven tot 2014.

In 2014 startte Nina Öwerdieck een nieuwe carrière bij SWISS, waar ze verantwoordelijk was voor Controlling, Financial Steering en Risk Management. In haar functie van Head of Controlling ondersteunde ze de integratie van SWISS in de matrixorganisatie van de Lufthansa Group-luchtvaartmaatschappijen en ontwierp ze het nieuwe Controlling-concept voor de hele groep, inclusief een nieuwe procesgeoriënteerde Controlling-opzet.

In 2017 begon Öwerdieck bij Lufthansa German Airlines als Head of Finance en werd ze lid van het Lufthansa Airlines Executive Team, functies die ze momenteel nog altijd bekleedt. Bij de grootste divisie van de Lufthansa Group is ze verantwoordelijk voor Controlling, Procurement, Accounting, Financial Steering en Risk Management. Naast uitdagende interne processen speelt ze een belangrijke rol in de ondersteuning van de strategische change projecten en in het bevorderen van “lean”-methodieken.

“We kijken er erg naar uit om Nina Öwerdieck te verwelkomen in de Managament Board van Brussels Airlines. De financiële wereld heeft geen geheimen voor haar. Met haar diepgaande kennis en expertise in de begeleiding van bedrijven doorheen veranderingen en financiële verbeteringsprogramma’s, is zij de juiste persoon om de krachten te bundelen met het management van Brussels Airlines en de luchtvaartmaatschappij naar een duurzame toekomst te leiden.”
- Etienne Davignon, co-voorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding
“Ik ben heel blij dat Nina deel zal uitmaken van de Management Board. Ze is een goede match voor ons team en voor Brussels Airlines. Haar lange carrière binnen de Lufthansa Group en haar financiële knowhow in de luchtvaartsector zijn een echte aanwinst voor onze luchtvaartmaatschappij die zich momenteel aan het aansluiten is bij de network airlines van de Lufthansa Group.”
- Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines
Story image

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem