Ook dit jaar cursussen tegen vliegangst

Aangezien de lessen tegen vliegangst in 2008 een groot succes waren, geven Brussels Airlines, Universiteit Gent en Brussels Airport de Belg dit jaar opnieuw de kans om vliegangst te overwinnen. In 2009 zullen er 3 volledig wetenschappelijk onderbouwde sessies plaatsvinden.

Ondanks het feit dat het vliegtuig vandaag de dag een vaak gebruikt transportmiddel is, lijden veel mensen aan vliegangst (bijna 30 procent van de bevolking). Zowel voor vakantiegangers als zakenmensen kan deze vliegangst een serieuze hinderpaal zijn in het dagelijks leven. 

In augustus 2006 bundelden dus Brussels Airlines, Universiteit Gent en Brussels Airport de krachten om samen lessen te organiseren die mensen van hun vliegangst bevrijden. Nu, bijna 3 jaar na de lancering van het project, is het duidelijk dat de cursus vliegangst een groot succes is. Meer dan 80% van de deelnemers zijn verlost van hun fobie en zijn uiterst tevreden over de cursus. Daarom zullen er ook dit jaar nieuwe sessies georganiseerd worden. De volgende cursussen zullen doorgaan in de maanden mei, april en november. De lessen tegen vliegangst van Brussels Airlines zijn, in tegenstelling tot vele andere aangeboden methodes met een zuiver commerciële invalshoek, volledig wetenschappelijk opgebouwd en ondersteund. Het hele programma wordt dan ook begeleid door de medewerkers van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent die de voorbije jaren een grote expertise opbouwden. 

De lessen worden verdeeld over 2 dagen en zijn te volgen in het Nederlands en in het Frans. Ze steunen zowel op een theoretisch gedeelte (technische en praktische aspecten van een vlucht uitgelegd door ervaren piloten en instructeurs van Brussels Airlines, en het begrijpen van de mechanismen die angst en dus ook vliegangst in stand houden uitgelegd door een klinisch psycholoog) als op een praktisch deel (een echte vlucht met de individuele begeleiding van een klinisch psycholoog aan boord). Na deze 2-daagse sessie worden de kandidaten na 6 maanden opgevolgd door de psycholoog. 

Alle informatie over de lessen, het inschrijven en gedetailleerde beschrijvingen van de gebruikte methodes is terug te vinden op de site www.vliegangst.org . Geïnteresseerden kunnen zich via deze site ook onmiddellijk inschrijven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com