Op 14 februari zal de liefde in de lucht hangen

Deze Valentijn verrast Brussels Airlines haar klanten met een wel heel speciaal cadeau. Samen met Floraliën Gent biedt de luchtvaartmaatschappij een boeket bloemen aan aan al haar passagiers die van of naar Brussels Airport vliegen. Geen boeket bloemen zoals je dat normaal zou verwachten, maar wel een boeket dat je zelf moet laten groeien, in de vorm van een postkaart.

Op 14 februari ontvangen maar liefst 25.000 personen een uniek postkaartje aan boord van hun Brussels Airlines vlucht. Dat kaartje, vervaardigd met handgemaakt papier is gemaakt van gerecycleerde vezels waarin zaadjes van wilde bloemen verweven zitten. Het kaartje moet geplant worden in een bloembak of in de tuin en zal bloeien zodra het water krijgt en… veel liefde.

Het postkaartje bevat een mix van wilde bloemen: Godetia dwerg, citroenmunt, steenanjers, vergeet-mij-nietjes, koekoeksbloem, madeliefjes, alyssum, grote leeuwenbek, klaproos en Ruige rudbeckia.

De Floraliën Gent vinden slechts om de 4 jaar plaats en dit jaar keert het bloemenfestival terug naar de binnenstad. 4 sites – de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark – zullen de setting zijn van een boeiend 10-daags bloemen- en tuinbouwfestival waarbij de focus ligt op de wondere wereld vanbloemen en planten, bloemenkunst en inspirerende tuinen.

Lucia Sanchez

Floraliën Gent

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com