Partnership van Neckermann / Thomas Cook en Brussels Airlines geeft Belgische vakantiegangers vanaf 28 oktober meer keuze, flexibiliteit en zekerheid.

Vanaf 28 oktober 2017 zetten Brussels Airlines en Neckermann/Thomas Cook samen koers naar de zon. Dat is uitstekend nieuws voor de Belgische vakantieganger die in een recente studie aangeeft dat hij meer flexibiliteit en zekerheid wilt. Dankzij de samenwerking zal de vakantieganger immers jaarlijks kunnen kiezen uit meer dan 6.500 Brussels Airlines vakantievluchten naar 51 zonbestemmingen – waarvan 26 nieuwe bestemmingen in het aanbod van Brussels Airlines - en zo ook veel meer afreismogelijkheden krijgt. Neckermann / Thomas Cook klanten krijgen door de samenwerking extra service en comfort aangeboden zoals gegarandeerd samen zitten als familie en de mogelijkheid om 15% meer bagage mee te nemen.

In totaal worden er door Neckermann / Thomas Cook en Brussels Airlines vanaf  28 oktober jaarlijks meer dan 1 miljoen vliegtuigzetels naar de zon aangeboden. De samenwerking verhoogt aanzienlijk vluchtfrequenties naar bestaande zonbestemmingen bv:

  • Tenerife wordt vanaf 28 oktober het hele jaar minstens dagelijks aangevlogen – ten opzichte van 2 maal per week nu.
  • De vluchtfrequentie naar Gran Canaria wordt in de winter verdubbeld naar 4 keer per week en in de zomer verdrievoudigd naar 6 keer per week.
  • Het aantal zomervluchten naar Heraklion (Kreta) vernegenvoudigt tot 17 keer per week.
  • Voortaan vliegt Brussels Airlines 12 keer per week naar Mallorca in de zomer ten opzichte van 3 keer per week in 2017.

Volgend zomerseizoen breidt de samenwerking verder uit met meer nieuwe Brussels Airlines bestemmingen in onder meer Griekenland, Spanje, Kroatië, Montenegro, Macedonië, Bulgarije en Cyprus.

“Dankzij dit partnership met Thomas Cook Belgium gaat Brussels Airlines vanaf volgende maand alle populaire zonbestemmingen in haar vluchtaanbod opnemen. Dit is de grootste uitbreiding in de 15- jarige geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. We kunnen onze klanten hiermee voortaan een nog bredere waaier aan vakantiebestemmingen voorstellen dat zich uitstrekt van Kaapverdië en de Canarische Eilanden voor de Afrikaanse kust, over Portugal, Spanje tot Tunesië en Egypte. Volgende zomer breiden we dat netwerk dan nog verder uit met talrijke nieuwe zomerzonbestemmingen. Onze meer dan 3.500 Brussels Airlines collega’s kijken er naar uit de Neckermann, Thomas Cook en Pegase klanten aan boord te verwelkomen.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

 

Vakantieganger van de toekomst wil meer flexibiliteit en meer zekerheid

Recent marktonderzoek(1) toont dat de moderne vakantieganger meer zekerheid én steeds meer keuze in bestemmingen en vluchtdagen wilt. Dit zal zeker het geval zijn in het nieuwe aanbod. Zo zijn bijvoorbeeld dankzij de hogere vluchtfrequenties zowel langere vakanties als snipperweekjes, minitrips en lange weekendtrips mogelijk. De uurregeling van de vluchten is ook zo opgesteld dat er naar de meeste bestemmingen niet alleen ’s ochtends vroeg maar ook later op de dag kan gereisd worden en vanuit de bestemmingen op de middag of ’s avonds kan terug gevlogen worden. Omdat Brussels Airlines lijnvluchten uitvoert is de uurregeling van de vlucht al vanaf de reservatie gegarandeerd.

Met stip op één komt uit de studie dat vakantiegangers het liefst op voorhand weten dat ze samen zitten als gezin. Daarnaast wensen ze ook de mogelijkheid te hebben om meer bagage mee te nemen. Dankzij de samenwerking met Brussels Airlines zullen de reizigers hierop een antwoord hebben. Het b.family pakket garandeert dat families bij elkaar zitten tijdens de vlucht.
De vakantiegangers van Thomas Cook kunnen met Brussels Airlines ook 15% extra bagage meenemen (23 kg+12 kg) in tegenstelling tot wat gangbaar is (20 kg+10 kg). Andere bijkomende comfortservices voor de Neckermann, Thomas Cook en Pegase klanten zijn: de mogelijkheid om online in te checken voor wie dat wil en daarbij ook zetels aan boord te selecteren, toegang tot de prachtige Brussels Airlines Airport Lounges (Pegase klanten), priority boarding voor bepaalde passagiers en voor families met kinderen, lekkere gezonde snacks van Foodmaker, Belgische chocolade en frietjes.  

“Deze samenwerking zorgt ervoor dat we beantwoorden aan wat de vakantieganger vandaag en in de toekomst wilt: meer flexibiliteit en meer zekerheid. Flexibiliteit betekent voor onze vakantiegangers vanaf nu meer keuze in bestemmingen, vertrekdagen, volledig gratis wijzigen van vlucht en bestemming tot 4 weken voor vertrek of zelfs gratis tot 24u voor vertrek met onze Flex&Protect optie. Nog meer zekerheid bieden we nu samen met Brussels Airlines door zonder tussenstop te vliegen, de vertrektijden te garanderen bij boeking en er voor te zorgen dat families zeker samen zitten op het vliegtuig. Bovendien kunnen onze klanten beroep doen op de vele medewerkers op de luchthaven en een pak meer bagage meenemen. We spelen hiermee in op een trend die zich in de hele toeristische sector voordoet: de klant wil meer zelf zijn vakantie samenstellen en verlangt uitstekende service! Dat kunnen we nu samen aanbieden, van vakantiedroom tot de service op de bestemming samen met onze 2500 medewerkers in het zomerseizoen.”

-- Jan Dekeyser, Managing Director Thomas Cook Belgium

 

Transfer van Thomas Cook Airlines Belgium medewerkers en vliegtuigen

Omdat Brussels Airlines door de samenwerking heel wat meer vluchten gaat uitvoeren zullen de 160 vliegende medewerkers van Thomas Cook Airlines Belgium vanaf eind oktober bij Brussels Airlines aan de slag gaan. Ook twee Airbus A320 vliegtuigen vervoegen deze herfst de Brussels Airlines vloot die zo uitbreidt van 31 naar 33 toestellen van de A320 familie.

---

(1) Recente bevraging van 6000 reizigers door Thomas Cook Belgium tijdens de lente van 2017

 

Winter

Nieuwe Brussels Airlines winterbestemmingen

Vanaf 28 oktober 2017

Lanzarote

Canarische Eilanden, Spanje

Fuerteventura

Canarische Eilanden, Spanje

Sal

Kaapverdische Eilanden

Boa Vista

Kaapverdische Eilanden

Hurghada

Egypte

Marsa Alam

Egypte

Agadir

Marokko

Enfidha

Tunesië

Djerba

Tunesië

Funchal

Madeira, Portugal

 

Vanaf februari 2018

Almeria Spanje
Palma de Mallorca Balearen, Spanje

 

Brussels Airlines winterbestemmingen met verhoogde frequentie

Tenerife           

Gran Canaria

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

Van 2 naar 7 keer/week

Van 2 naar 4 keer/week

 

Zomer

Nieuwe Brussels Airlines zomerbestemmingen

Lanzarote         

Fuerteventura   

Almeria

Reus

Gerona

Menorca

Sal

Boa Vista         

Hurghada         

Marsa Alam      

Sharm El Sheikh

Agadir             

Split

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

Spanje

Spanje

Spanje

Balearen, Spanje

Kaapverdische Eilanden

Kaapverdische Eilanden

Egypte

Egypte

Egypte

Marokko

Kroatië

Enfidha

Djerba 

Tivat

Ohrid

Corfu

Chania

Kos

Zakynthos

Mykonoos

Santorini

Bourgas

Varna

Paphos

Tunesië

Tunesië

Montenegro

Macedonië

Griekenland

Kreta, Griekenland

Griekenland

Griekenland

Griekenland

Griekenland

Bulgarije

Bulgarije

Cyprus

 

Brussels Airlines zomerbestemmingen met verhoogde frequentie

Tenerife

Gran Canaria

Alicante

Funchal

Marrrakech

Dubrovnik

Ibiza

Palma de Mallorca

Rhodos

Heraklion

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

Spanje

Madeira, Portugal

Marokko

Kroatië

Balearen, Spanje

Balearen, Spanje

Griekenland

Kreta, Griekenland

Van 2 naar 7 keer/week

Van 2 naar 6 keer/week

Van 4 naar 7 keer/week

Van 1 naar 2 keer/week

Van 1 naar 3 keer/week

Van 1 naar 3 keer/week

Van 2 naar 4 keer/week

Van 3 naar 12 keer/week

Van 2 naar 6 keer/week

Van 2 naar 17 keer/week

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com