Passagierstoename van 0, 2 pct in mei voor Brussels Airlines

In de meimaand registreerde Brussels Airlines een lichte passagiersgroei van 0,2 pct. De cijfers werden beïnvloed door de lange vakantieweekends van de maand. 

 

In totaal vlogen er de voorbije maand 516.713 passagiers met Brussels Airlines. Het Afrika netwerk trok in vergelijking met de meimaand 2011 ruim 13, 1 pct meer passagiers aan, het passagiersvolume van de Europese vluchten stabiliseerde. De bezettingsgraad van de Europese vluchten nam wel met 2, 6 procent punten toe.

De passagierscijfers van de maand mei werden dit jaar in grote mate beïnvloed door de verschillende lange weekends die ertoe leidden dat er in vergelijking met vorig jaar minder werd gevlogen op bepaalde weekdagen. Hierdoor stabiliseerde het aantal Brussels Airlines klanten dat in mei voor een Europese vlucht koos. Vorig jaar vielen er enkele feestdagen op weekenddagen en was dat effect er niet. Voor de maand juni wordt dan ook opnieuw een grotere passagierstoename verwacht. De stijging van het aantal Afrika passagiers is te danken aan de inzet van een bijkomend Airbus A 330-200 toestel op het Afrika netwerk wat leidde tot een groter zetelaanbod naar ondermeer Kameroen, DR Congo, Ivoorkust, Burundi en Kenia.

In deze statistieken zijn de passagiers van de chartervluchten, die in opdracht van talrijke Belgische en buitenlandse reisorganisatoren worden uitgevoerd naar Mediterrane vakantiebestemmingen, niet inbegrepen. De  passagiersstijging met 0, 2 pct. heeft enkel betrekking op de lijnvluchten.

 

  Mei 2012 Mei 2011 maand/maand verschil in percent
Passagiers (x 1,000) 516,713 515,718 + 0,2
Available seat-kilometres (2 dec pcts.) 1140,15 1097,90 + 3,8
Revenue seat-kilometres (2 dec. pcts.) 733,57 713,78 + 2,8
Bezettingsgraad 64,3% 65,0% - 0,7 pct point

 

 

-------

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd. 

Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com