Peter Gerber neemt het roer over van Dieter Vranckx als CEO van Brussels Airlines en treedt op als Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs

Peter Gerber neemt het roer over van Dieter Vranckx als CEO van Brussels Airlines en treedt op als Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs

  • Peter Gerber, (56) momenteel CEO van Lufthansa Cargo, zal vanaf 1 maart 2021 aan het hoofd van Brussels Airlines staan en de nieuw gecreëerde rol van Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs in Brussel vervullen.
  • De Lufthansa Group Executive Board benoemt Dieter Vranckx (47), huidig CEO van Brussels Airlines, vanaf 1 januari 2021 als nieuwe CEO van SWISS.

 

Dieter Vranckx, die in mei 2018 bij Brussels Airlines in dienst trad als CFO en Deputy CEO en sinds januari 2020 CEO is van de Belgische luchtvaartmaatschappij, zal vanaf 1 januari 2021 binnen de Lufthansa Group de leiding krijgen over de in Zürich gevestigde Lufthansa Group netwerk airline SWISS.

Peter Gerber zal Dieter Vranckx opvolgen als CEO van Brussels Airlines. Onder voorbehoud van het hangende besluit van de Raad van Bestuur van SN Airholding zal Gerber, die momenteel voorzitter is van de Executive Board van Lufthansa Cargo AG, met ingang van 1 maart 2021 naar België verhuizen. Naast de leiding van de Belgische luchtvaartmaatschappij zal hij ook de nieuw gecreëerde functie van Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs in Brussel op zich nemen.

"Samen met de andere leden van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep wil ik Dieter bedanken voor zijn ontzettend grote inzet bij het begeleiden van Brussels Airlines in moeilijke tijden. De Belgische luchtvaartmaatschappij is op de goede weg naar een financieel gezonde toekomst", legt Christina Foerster, lid van de Lufthansa Group Executive Board, verantwoordelijk voor Customer, IT & Corporate Responsibility, uit.

"Met Peter Gerber neemt een zeer ervaren airliner en CEO het roer over van Dieter Vranckx. Samen met Nina Öwerdieck, CFO van Brussels Airlines en Edi Wolfensberger, COO van de Belgische luchtvaartmaatschappij, zal Peter de uitvoering van het herstructureringsplan "Reboot Plus" van het bedrijf voortzetten en een sterk, wendbaar en competitief Brussels Airlines bouwen dat bestand is tegen toekomstige tegenwind. Bovenop zijn CEO-mandaat, zal Peter de belangen van de hele Groep op Europees niveau vertegenwoordigen", voegt Christina Foerster toe.

"Brussels Airlines heeft de laatste maanden belangrijke mijlpalen bereikt in het 'Reboot Plus' plan. Op het einde van dit jaar zullen we meer dan 90% van onze herstructurering hebben gerealiseerd. Het feit dat we nu al efficiënter en slanker zijn dan in het verleden, helpt ons om de huidige ongekende crisis te beheersen", legt Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines, uit. "Samen met ons zeer professioneel en geëngageerd personeel zullen Peter Gerber en mijn collega's van de Extended Management Board ervoor zorgen dat Brussels Airlines sterker uit de crisis komt dan voorheen", voegt Dieter Vranckx toe.

"Brussels Airlines heeft veel troeven en samen met het management van Brussels Airlines en alle 3.500 medewerkers kijk ik ernaar uit om de sterke punten van het bedrijf verder uit te bouwen en tegelijkertijd onze concurrentiekracht te vergroten en onze manier van werken toekomstbestendig te maken", zegt Peter Gerber, toekomstig CEO van Brussels Airlines en Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs in Brussel.

Peter Gerber is geboren in 1964 in het Duitse Gieβen (Hessen) en studeerde Rechten en Bedrijfsmanagement in Gieβen en Hagen. Hij voltooide ook een Senior Executive Programma aan de Columbia University in New York.

In 1992 trad Gerber in dienst bij Lufthansa. In de loop van zijn carrière heeft hij verschillende managementfuncties vervuld. In juni 2009 werd hij benoemd tot lid van de Executive Board van Lufthansa Cargo AG, verantwoordelijk voor Finance en Human Resources. In juni 2012 is Gerber overgestapt naar de Executive Board van Lufthansa Passage Airlines, waar hij leiding gaf aan de divisies Human Resources, IT & Services.  

Peter Gerber is sinds mei 2014 voorzitter van de Executive Board van Lufthansa Cargo AG. Naast deze functie heeft Gerber een mandaat bij verschillende maatschappijen en associaties, zoals een zetel in de Supervisory Board van Fraport AG en de functie als voorzitter van de IATA Cargo Advisory Council.

Story image
Story image

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem