Peter Goossens kookt voor Brussels Airlines

Peter Goossens kookt voor Brussels Airlines

Vanaf december kookt sterrenchef Peter Goossens de maaltijden voor de Business Class passagiers van Brussels Airlines. Daarmee wil de maatschappij zoals steeds een vliegende ambassadeur voor België zijn. De maaltijden zullen aan boord van intercontinentale vluchten naar Afrika en de VS worden geserveerd.

De chef van Hof Van Cleve(***) heeft zes menu’s bedacht die het beste van de Belgische gastronomie laten proeven aan het internationale clienteel van Brussels Airlines. Daarom koos Peter Goossens voornamelijk voor streek- en seizoensproducten die hij verwerkte met een Belgische touch.  

“We hebben ernaar gestreefd gerechten te creëren die de restaurantervaring op 10.000 meter in de lucht kunnen oproepen. Het was geen evidente opdracht, gezien er veel restricties zijn voor vliegtuigmaaltijden, maar het resultaat mag er zijn. Het was een unieke ervaring om dit samen met Brussels Airlines te doen en ik kijk uit naar de reacties van hun gasten aan boord”.

-- Peter Goossens, Hof van Cleve

 

“We zijn enorm trots om vanaf december de creaties van Peter Goossens aan te bieden op onze intercontinentale vluchten. We willen onze Business Class gasten een premium ervaring aanbieden en tegelijk onze Belgische identiteit tonen. Peter’s menu’s zijn een perfecte weergave van het beste dat België te bieden heeft op gastronomisch vlak”.

-- Anne Tricot, Brussels Airlines Vice President Customer Experience.

Vóór Peter Goossens bereidden onder andere Geert Van Hecke (Karmeliet***) en Pierre Résimont (L’Eau Vive**) al de maaltijden voor Brussels Airlines.

De chef heeft ook zes Oost-Vlaamse bieren geselecteerd om bij zijn menu's te serveren, waaronder Steenuilke, een blond degustatiebier van Brouwerij de Ryck en Malheur van Brouwerij De Landtsheer. Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines en kazen van Kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen.  

Peter Goossens heeft met Hof van Cleve al heel wat op zijn palmares staan. In 1992 richtte hij het restaurant op, en al in 1994 behaalde hij zijn eerste Michelinster. Ondertussen heeft hij maar liefst drie sterren achter zijn naam staan, wat wijst op de onberispelijke kwaliteit van de gerechten. Bij het Vlaamse publiek is de chef ook bekend als jurylid in tv-programma’s als Mijn Restaurant en Beste Hobbykok van Vlaanderen. ‘WBPStars’ – het kleine broertje van ‘World’s 50 Best’ – publiceerde in juli een lijst met de 60 beste restaurants ter wereld, waarop Hof van Cleve op een gedeelde eerste plaats prijkt. 

Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem