Reactie - nationale manifestatie 20 juni

Reactie - nationale manifestatie 20 juni

Op zondagavond 19 juni rond 20u00 heeft Brussels Airport beslist om geen passagiersvluchten te laten vertrekken op maandag 20 juni 2022. Dit is een gevolg van de nationale manifestatie en deelname hieraan van een groot deel van het veiligheidspersoneel van G4S.

Brussels Airlines had al meer dan 50% van haar vluchten voor maandag 20 juni geschrapt maar ziet zich nu dus genoodzaakt om ook haar resterende vluchten te schrappen, met uitzondering van enkele vluchten waarop vooral transferpassagiers zijn geboekt en waarvoor geen security screening nodig is. Het gaat om acht vluchten waarop enkel passagiers zullen worden aanvaard die via Brussels Airport naar een andere bestemming doorvliegen.

“Passagiers wiens vlucht is geannuleerd worden vanavond nog op de hoogte gebracht via email. We doen er alles aan om met hen op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. We zijn ons ervan bewust dat ons Service Center drukbezet is. We vragen onze klanten echter om morgen niet naar de luchthaven te komen indien hun vlucht is geannuleerd, aangezien we hen daar niet kunnen herboeken. We zetten alles in op onze call centers om het groot aantal getroffen passagiers zo snel mogelijk een oplossing te kunnen aanbieden. We betreuren de impact van deze actie op onze klanten.

 

 

Corporate
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem