Simon Lamkin leidt IT en Innovatie bij Brussels Airlines

Brussels Airlines benoemde zopas Simon Lamkin (46) als nieuwe CIO, verantwoordelijk voor Technologie en Innovatie, om te garanderen dat de luchtvaartmaatschappij op het voorplan blijft qua innovatie en digitalisering.

Innovatie en IT spelen een sleutelrol in zowel het operationele als commerciële succes van een luchtvaartmaatschappij.  Brussels Airlines wil een voortrekker blijven in toepassingen die de passagiers nog meer servicemogelijkheden bieden. Als eerste luchtvaartmaatschappij in België lanceerde Brussels Airlines online check-in, self baggage check-in op de luchthaven en bagagelabels die de passagier zélf thuis kan uitprinten.

De maatschappij wil verder blijven investeren in de customer experience van haar klanten, en wil daarom blijven innoveren, zowel voor de klant als voor de werkprocessen achter de schermen. Daarom nam Brussels Airlines onlangs Simon Lamkin in dienst als nieuwe Chief Information Officer.

“Verder bouwend op onze merkreputatie en ondernemersgeest, wil Brussels Airlines de referentie worden in airline digialisering voor een betere customer experience. De komst van Simon zal ons helpen deze ambitie te bereiken.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Simon is een Britse top executive die kan bogen op een brede ervaring in de luchtvaart. Hij treedt bij Brussels Airlines in dienst na een jarenlange carrière bij Easyjet waar hij Head of IT Operations Systems was. Bij de Britse luchtvaartmaatschappij was hij verantwoordelijk voor de introductie van tal van innovaties zoals de introductie van Windows tablets in de cockpit; ‘Halo’, een mobiele boarding oplossing en een volledig geautomatiseerd baggage dropoff systeem in verschillende Europese luchthavens.

Simon rapporteert als lid van de Management Board rechtstreeks aan Brussels Airlines CEO Bernard Gustin.

“We zijn ervan overtuigd dat de expertise en managementcapaciteiten van Simon Lamkin een grote meerwaarde zullen betekenen voor Brussels Airlines. Brussels Airlines heeft de ambitie om te blijven investeren in nieuwe technologie die het comfort van onze klanten en de customer experience centraal stelt, maar die ook onze werkmethoden verder optimaliseert. Simon zal een sleutelrol spelen in deze belangrijke projecten.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines 

Technologie en innovatie zullen de belangrijke factoren zijn die Brussels Airlines zullen onderscheiden van de concurrentie op vlak van operationele stiptheid, kostefficiëntie en persoonlijke service.

“We streven naar absolute operational excellence in alle facetten van onze operaties zoals crewplanning, brandstofverbruik en punctualiteit. Daarnaast ligt de focus ook op het verbeteren van de klantenservice op de luchthaven door digitale oplossingen aan te reiken aan het grondpersoneel  zodat ze nog beter een oplossing op maat kunnen aanbieden aan onze gasten.”

-- Simon Lamkin, CIO Brussels Airlines 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com