Simon Lamkin leidt IT en Innovatie bij Brussels Airlines

Simon Lamkin leidt IT en Innovatie bij Brussels Airlines

Woensdag 6 juli 2016 — Brussels Airlines benoemde zopas Simon Lamkin (46) als nieuwe CIO, verantwoordelijk voor Technologie en Innovatie, om te garanderen dat de luchtvaartmaatschappij op het voorplan blijft qua innovatie en digitalisering.

Innovatie en IT spelen een sleutelrol in zowel het operationele als commerciële succes van een luchtvaartmaatschappij.  Brussels Airlines wil een voortrekker blijven in toepassingen die de passagiers nog meer servicemogelijkheden bieden. Als eerste luchtvaartmaatschappij in België lanceerde Brussels Airlines online check-in, self baggage check-in op de luchthaven en bagagelabels die de passagier zélf thuis kan uitprinten.

De maatschappij wil verder blijven investeren in de customer experience van haar klanten, en wil daarom blijven innoveren, zowel voor de klant als voor de werkprocessen achter de schermen. Daarom nam Brussels Airlines onlangs Simon Lamkin in dienst als nieuwe Chief Information Officer.

“Verder bouwend op onze merkreputatie en ondernemersgeest, wil Brussels Airlines de referentie worden in airline digialisering voor een betere customer experience. De komst van Simon zal ons helpen deze ambitie te bereiken.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Simon is een Britse top executive die kan bogen op een brede ervaring in de luchtvaart. Hij treedt bij Brussels Airlines in dienst na een jarenlange carrière bij Easyjet waar hij Head of IT Operations Systems was. Bij de Britse luchtvaartmaatschappij was hij verantwoordelijk voor de introductie van tal van innovaties zoals de introductie van Windows tablets in de cockpit; ‘Halo’, een mobiele boarding oplossing en een volledig geautomatiseerd baggage dropoff systeem in verschillende Europese luchthavens.

Simon rapporteert als lid van de Management Board rechtstreeks aan Brussels Airlines CEO Bernard Gustin.

“We zijn ervan overtuigd dat de expertise en managementcapaciteiten van Simon Lamkin een grote meerwaarde zullen betekenen voor Brussels Airlines. Brussels Airlines heeft de ambitie om te blijven investeren in nieuwe technologie die het comfort van onze klanten en de customer experience centraal stelt, maar die ook onze werkmethoden verder optimaliseert. Simon zal een sleutelrol spelen in deze belangrijke projecten.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines 

Technologie en innovatie zullen de belangrijke factoren zijn die Brussels Airlines zullen onderscheiden van de concurrentie op vlak van operationele stiptheid, kostefficiëntie en persoonlijke service.

“We streven naar absolute operational excellence in alle facetten van onze operaties zoals crewplanning, brandstofverbruik en punctualiteit. Daarnaast ligt de focus ook op het verbeteren van de klantenservice op de luchthaven door digitale oplossingen aan te reiken aan het grondpersoneel  zodat ze nog beter een oplossing op maat kunnen aanbieden aan onze gasten.”

-- Simon Lamkin, CIO Brussels Airlines