Star Alliance is de beste luchtvaartalliantie ter wereld bij de World Travel Awards 2023

Singapore, 7 december 2023 - Voor het vierde achtereenvolgende jaar kondigt Star Alliance met trots haar overwinning aan als 's werelds meest toonaangevende luchtvaartalliantie bij de prestigieuze World Travel Awards. De aankondiging vond plaats tijdens een galaceremonie in het iconische Burj Al Arab in Dubai op 1 december 2023.

Eerder in de Noord-Amerikaanse editie van augustus 2023 bereikte de Star Alliance Los Angeles airport lounge een opmerkelijke mijlpaal door voor het vierde achtereenvolgende jaar de titel van North America's Leading Airport Lounge in de wacht te slepen, waarmee de status als leider op het gebied van luchthavengastvrijheid verder werd verstevigd.

Star Alliance CEO Theo Panagiotoulias uitte zijn dankbaarheid voor deze onderscheidingen en zei: "We zijn echt vereerd om voor het vierde achtereenvolgende jaar de World Travel Awards te ontvangen. Deze prestatie is een bewijs van de niet aflatende toewijding van de werknemers binnen het Star Alliance netwerk die ernaar streven om consistente en naadloze reiservaringen te bieden."

Panagiotoulias vervolgt: "Ons succes wordt niet alleen mogelijk gemaakt door het harde werk van onze werknemers in het hele netwerk, maar ook door het onwrikbare vertrouwen en de steun van onze gewaardeerde klanten. We zijn enorm dankbaar voor het blijvende vertrouwen in ons en onze aangesloten vervoerders."

De World Travel Awards, nu in zijn mijlpaal 30e editie, heeft als doel het erkennen, belonen en vieren van uitmuntendheid in verschillende sectoren van de reis-, toerisme- en horeca-industrie. De winnaars worden bepaald door een wereldwijde enquête onder gekwalificeerde leidinggevenden in de reis- en toerismesector en kopers van consumentenreizen.

Graham E Cooke, oprichter van de World Travel Awards, verklaarde: "Gefeliciteerd Star Alliance met het winnen van 'World's Leading Airline Alliance 2023'. Dit is een opmerkelijke prestatie, die weerspiegelt hoe het merk de wereldwijde luchtvaartalliantie-benchmark zet. De toewijding van het hele Star Alliance team dient als inspiratie voor ons allemaal."

Naast de onderscheidingen op alliantieniveau hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van Star Alliance dit jaar ook individuele overwinningen behaald. Deze triomfen benadrukken de collectieve kracht en uitmuntendheid van Star Alliance en de aangesloten luchtvaartmaatschappijen bij het leveren van ongeëvenaarde service aan reizigers.

 

 

Star Alliance Press Office:
+49 69 96375 183; mediarelations@staralliance.com

 

Joëlle Neeb

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com