Star Alliance opent nieuwe lounge op Paris Charles de Gaulle Airport

Parijs, 12 oktober 2023 - Star Alliance, 's werelds grootste luchtvaartalliantie, heeft vandaag haar tweede lounge geopend op de luchthaven Paris Charles de Gaulle. Vanaf 13 oktober verwelkomt de lounge passagiers in First en Business Class en klanten met de Star Alliance Gold-status op vluchten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf gates 10 tot 38 in Terminal 1. In aanmerking komende United Club- en Air Canada Maple Leaf Club-leden hebben ook toegang tot de lounge.

De nieuwe lounge is gunstig gelegen na de immigratie- en veiligheidscontroles in het nieuwste deel van de terminal. De uitgestrekte maar intieme ruimte biedt plaats aan meer dan 300 gasten op ongeveer 1.300 vierkante meter. Het is ontworpen door het toonaangevende architectenbureau Gensler, dat in 2013 ook de bekroonde Star Alliance-lounge op de luchthaven van Los Angeles ontwierp.

“Star Alliance staat voor het verbeteren van de ervaring van haar aangesloten luchtvaartpassagiers, en luchthavenlounges spelen daarbij een cruciale rol. We zijn erg trots op de presentatie van onze nieuwe lounge in Parijs, die niet alleen een plezier is om te ervaren, maar ook doordacht is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne frequente reiziger.”
- Theo Panagiotoulias, CEO, Star Alliance ​

Met een geweldig uitzicht op de landingsbaan biedt de lounge veel natuurlijk licht met een glazen gevel over de hele lengte, wat de ruimte nog groter maakt. Het zet de ontwerptraditie voort om de veranderende wensen van de hedendaagse reiziger te combineren met een sfeer die is geïnspireerd door de lokale sfeer van de bestemming.

De ruimte is verrijkt met lokale merken en kunstenaars voor de typische Franse charme. De lounge doet denken aan de tijdloze Parijse esthetiek met muurlijsten en bogen, versierd met fascinerende zwart-witfoto's van de Eiffeltoren en ingericht met zorgvuldig geselecteerde stukken van Franse kunstenaars.

Opvallende kenmerken zijn een prachtig ontworpen welkomstbar met een scala aan dranken, een wijnbar met meesterwijnmaker Gerard Bertrand en hun wijnen uit Zuid-Frankrijk, en een theesalon met een assortiment uit de hele wereld. Voor zakenreizigers die de voorkeur geven aan een rustigere ruimte zijn er privéwerkcabines en afgelegen hoekjes in de lounge.

"Onze nieuwe lounge in Parijs breidt het aantal Star Alliance-lounges wereldwijd uit tot zeven en tilt de loungervaring op luchthavens naar nieuwe hoogten. Of het nu gaat om het ontwerp, het decor of de catering-ervaring, we hebben de lounge zorgvuldig samengesteld voor een multisensoriële ervaring voor gasten die vertrekken vanuit de oogverblindende stad Parijs."
- Christian Draeger, Vice President Customer Experience, Star Alliance

De nieuwe Star Alliance Paris Lounge biedt iets voor elke bezoeker. Gasten kunnen ontspannen in een overvloedig verlichte Wintertuin of een ruime buitenplaats, of zich opfrissen in de goed ingerichte douchesuites.

Er zijn nu twee Star Alliance lounges in Terminal 1. De eerste lounge, die in 2019 werd gerenoveerd en zich vóór de beveiliging op niveau 10 bevindt, bedient nu passagiers die vertrekken op vluchten binnen Schengen vanaf gates 50 tot 78, evenals gasten van verschillende loungetoegangsprogramma's die vertrekken vanaf alle gates.

Op dit moment vliegen 20 Star Alliance-maatschappijen vanaf Parijs-CDG, met 464 wekelijkse vertrekken naar 34 bestemmingen in 22 landen.

Ga hierheen om de afbeeldingen van de lounge te downloaden.

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com